- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΝΔ για την ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλου
Η δίωξη αφορά σε υπόθεση αγοράς ακινήτου
Την παραίτηση του Προέδρου της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννη Μυλόπουλου ζητεί η ΝΔ αφού, όπως αναφέρει, εκκρεμεί εις βάρος του ποινική δίωξη.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Διαφθοράς Βορείου Ελλάδας, ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων για ακίνητο που απέκτησε το Πανεπιστήμιο επι των ημερών που πρύτανης ήταν ο Γιάννης Μυλόπουλος.
Οι διώξεις βασίζονται σε έρευνα της οικονομικής αστυνομίας, από την οποία προέκυψε οτι το κτιριακό συγκρότημα που επελέγη, φέρεται να είχε πολεοδομικές αυθαιρεσίες και η εμπορική του αξία εκτιμήθηκε αρχικώς τέσσερις φορές κάτω από την προϋπολογιζόμενη δαπάνη. Δηλαδή εκτιμήθηκε οτι θα πρέπει να αγοραστεί με 3 εκ. Ευρώ και τελικά δόθηκαν 12 εκ. Ευρώ για την αγορά του.
Η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Μετά την αποκάλυψη για την πρωτόδικη καταδίκη του προέδρου της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη, και έτερος εκλεκτός του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μπλεγμένος σε πολύ σοβαρή υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον κ. Γιάννη Μυλόπουλο, πρόεδρο της Αττικό Μετρό και πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ3», σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει: «Ο κ. Μυλόπουλος, ως πρώην πρύτανης του Α.Π.Θ., εμφανίζεται να μεθόδευσε την αγορά κτιρίου για το πανεπιστήμιο με καπέλο 9 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την αρχική αποτίμηση που είχε γίνει».
Παράλληλα, η ΝΔ επισημαίνει: «Το ερώτημα που τίθεται είναι αυτονόητο: έχει ο κ. Μυλόπουλος τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί μέχρι τουλάχιστον να διαλευκανθεί αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση; Και αν δεν σκοπεύει να παραιτηθεί μόνος του, μήπως θα πρέπει να τον παραιτήσει ο κ. Σπίρτζης από την νευραλγική θέση στην οποία τον έχει τοποθετήσει; Αναμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση εντός της ημέρας».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.