Πολιτικη & Οικονομια

Γιώργος Καμίνης: Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ανήκει στην «αντιδραστική διεθνή»

Ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει προοδευτική συνεργασία μαζί τους

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kaminis-dim.jpg

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, της υποβάθμισης του κοινοβουλίου, της χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης δεν αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής προοδευτικής συμμαχίας», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε εκδήλωση με επίσημο προσκεκλημένο τον ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ούντο Μπούλμαν.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει προχωρήσει σε ούτε μία προοδευτική μεταρρύθμιση αντιθέτως έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ιδιότυπης αντιδραστικής διεθνούς που αμφισβητεί την Ευρώπη και που καθιστά τους πολιτικούς αντιπάλους της σε εχθρούς.

Στην εκδήλωση του ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αίγλη του Ζαππείου ο δήμαρχος Αθηναίων διευκρίνισε ότι υπάρχει ακόμη «ψυχικό χάσμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοκρατική παράταξη. Ακόμη και σε αυτή την αίθουσα  υπάρχουν πρόσωπα και  που μέχρι πριν από λίγο καιρό τους αποκαλούσε προδότες και γερμανοτσολιάδες».

Αναφέρθηκε σε «παραβιάσεις στην ιεραρχία της δικαιοσύνης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, που μετά τη συνταξιοδότησή της μεταπήδησε στο πρωθυπουργικό γραφείο, η επιχείρηση χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης που προσέκρουσε ευτυχώς στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ακόμη και οι συστηματικές επιθέσεις στη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνιστούν κατάφορη παραβίαση του κράτους δικαίου».

Είπε χαρακτηριστικά ότι έχουμε απέναντι μας μια "αντιδραστική διεθνή", η οποία ξεκινά από την Ουγγαρία και την Πολωνία, συνεχίζει στην Τσεχία και την Αυστρία, περνά μέσα από την Ιταλία, τη Γαλλία και καταλήγει στη Γερμανία. «Μια αντιδραστική διεθνής που θεωρεί ότι το ευρωπαϊκό εγχείρημα πρέπει να σταματήσει, πρέπει να διαλυθεί, μία ταυτοτική αντίληψη που θέλει να επαναφέρει το δίπολο του κράτους και του έθνους, ως άμυνα απέναντι στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης», ανέφερε ο Γιώργος Καμίνης, συμπληρώνοντας ότι «και στην Ελλάδα, η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ακολουθεί με συνέπεια όλες τις πρακτικές της αντιδραστικής διεθνούς στα χρόνια της κρίσης».

Ο κ. Καμίνης έφερε ως παράδειγμα την κατάσταση στα Πανεπιστήμια, λέγοντας ότι «η υποβάθμιση των σπουδών σε συνδυασμό με την επικράτηση τραμπούκων δίνει το δικαίωμα στον κ. Μητσοτάκη να υπερθεματίζει για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με τα οποία εγώ δεν είμαι αντίθετος, αλλά στόχος μας πρέπει να είναι το καλό δημόσιο Πανεπιστήμιο, που θα ντρέπεσαι να πατήσεις μέσα, θα είναι σοβαρό και θα στηρίζεται στην αξιολόγηση. Μόνο έτσι το παιδί του φτωχού θα μπορεί να απολαμβάνει ίσες ευκαιρίες μόνο έτσι θα καμφθούν οι οικονομικές ανισότητες στην πράξη».

«Το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να περάσει σταδιακά στα χέρια των πολιτών, να βγει έξω από την ορθολογική στρατηγική συναίνεσης των ισχυρών. Πρέπει το ευρωπαϊκό όραμα να γίνει από την αρχή κτήμα των πολλών, όχι των λίγων. Και εδώ βρίσκεται η πρόκληση του δικού μας πολιτικού χώρου, της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προωθημένης και από τα κάτω ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και να το παρουσιάσουμε αναλυτικά στις προσεχείς εκλογές», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι η πίστη σε αρχές και αξίες, η ιδεολογική συνέπεια και η ευθύνη απέναντι στην προοδευτική παράταξη είναι πολύ σημαντικότερη των εφήμερων συνεργασιών.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι ανάμεσα στο δίπολο φιλελευθερισμός - προστατευτισμός, η Ευρώπη πρέπει να αντιπαρατάξει τα σπουδαιότερα κεκτημένα της, που είναι περισσότερη Δημοκρατία και κράτος δικαίου.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ