- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Βγαίνει η Κύπρος στις αγορές με 10ετές ομόλογο
Barclays, J.P. Morgan, Morgan Stanley και Société Générale ορίστηκαν ανάδοχοι
Οι τράπεζες Barclays, J.P. Morgan, Morgan Stanley και Société Générale ορίστηκαν ως ανάδοχοι για πιθανή έκδοση, στο εγγύς μέλλον, Ευρωπαϊκού Μεσοπρόθεσμου Ομολόγου (ΕΜΤΝ), 10ετούς διάρκειας σε ευρώ (Reg S benchmark, με Ρήτρες Συλλογικής Δράσης) ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας Ba2 (σταθερή)/ BBB- (σταθερή)/ BB+ (θετική)/ BB (θετική) από τους οίκους Moody's / S&P / Fitch / DBRS.
Το Ευρωπαϊκό Μεσοπρόθεσμο Ομόλογο (ΕΜΤΝ), 10ετούς διάρκειας, που αναμένεται να εκδώσει η Κυπριακή Δημοκρατία, θα είναι στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Για την επικείμενη έκδοση του ομολόγου και τη σύνδεσή του με την πώληση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, στο ΡΙΚ.
«Είμαστε κατά κάποιο τρόπο στο ακουστικό να επιβεβαιώσουμε μέσω των επενδυτικών τραπεζών, με τις οποίες συνεργαζόμαστε, αν είναι πράγματι η κατάλληλη στιγμή. Φαίνεται πως είναι» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Σκοπός δεν είναι να καλύψουμε κάποια ελλείμματα, τρύπες. Ο στόχος πρέπει να είναι, βάσει και των δεδομένων των διεθνών αγορών, κάθε πράξη καινούριου δανεισμού να εξασφαλίζεται με καλύτερους όρους, με χαμηλότερο επιτόκιο από το υφιστάμενο χρέος. Αν το πετύχουμε και αυτό, θα υπάρχει ένα άλλο όφελος για τα δημόσια οικονομικά. Βεβαίως, το πολύ πιο σημαντικό όφελος από μία αναβάθμιση και κυρίως από την επάνοδο στην επενδυτική βαθμίδα είναι το έμμεσο αλλά καθοριστικής σημασίας θετικό μήνυμα που αποστέλλεται στη διεθνή επενδυτική κοινότητα, αλλά και στο εσωτερικό που ενθαρρύνει και άλλες επενδύσεις, ενθαρρύνει την επενδυτική και οικονομική δραστηριότητα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.