Πολιτικη & Οικονομια

Επιμένει ο Γαβρόγλου: Σκεφτόμαστε πρώτο κουδούνι στις 9 και για τα παιδιά του Δημοτικού (video)

«Τα παιδιά υποφέρουν με το πρωινό ξύπνημα»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαβρόγλου για την έναρξη μαθημάτων στις 9.00

Για ένα μέτρο σωστό που ευνοεί και τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφερόμενος στην εξαγγελία του να μετατοπιστεί η έναρξη της ώρας ων μαθημάτων στο σχολείο στις 9 το πρωί. Μάλιστα, ανέφερε πως το υπουργείο επεξεργάζεται την επέκταση του μέτρου και για τα παιδιά του Δημοτικού, διότι «και εκεί τα παιδιά υποφέρουν».

«Είναι ένα θέμα που θα το συζητήσουμε. Οι μελέτες λένε ότι τα παιδιά αποδώσουν με καλύτερο τρόπο στις εννέα», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. 

Ο υπουργός Παιδείας, ξεκαθάρισε ότι «αυτό δεν θα έχει επίπτωση ούτε στο Λύκειο ούτε στο Γυμνάσιο».  «Στα Δημοτικά θα το δούμε τι θα ισχύσει», ανέφερε. «Το σκεφτόμαστε για το Δημοτικό, γιατί και εκεί τα παιδιά υποφέρουν. Το θέμα είναι πώς είναι πιο αποδοτικό, θα δούμε τι είναι καλύτερο και τι όχι», τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου. 

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, «ερχόμαστε στην κοινωνία με μια πρόταση. Θα το συζητήσουμε. Λέμε καταρχήν ότι οι επιστημονικές μελέτες πιστοποιούν την ορθότητα του πράγματος, αλλά θα το δούμε».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό πολεμικό πλοίο
Αναβολή ψήφισης του τουρκικού νομοσχεδίου για τη Γαλάζια Πατρίδα: Στρατηγικός ελιγμός ή αλλαγή στρατηγικής;

Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.

Ολομέλεια της Βουλής
Η παροχολογία ως υποκατάστατο πολιτικής

Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY