Πατούλης: Έχω εκδηλώσει το ενδιαφέρον μου για την Αθήνα εδώ κι 1,5 χρόνο κι αυτό δεν έχει αλλάξει
«Όσοι αναφέρουν την περιφέρεια θα πρέπει να μας πουν με ποιον έχουν συνεννοηθεί και γράφουν τα διάφορα σενάρια»
Στις φήμες που τον ήθελαν να κατεβαίνει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Αττικής έδωσε τέλος ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, λέγοντας: «Αυτό που έχω ξέρω είναι ότι έχω εκδηλώσει το ενδιαφέρον μου για την Αθήνα μέσα από τον Όμιλο Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά. Τον όμιλο τον ξεκινήσαμε εδώ και 1,5 χρόνο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό με ενδιαφέρον».
«Εμείς παραμένουμε πιστοί σε αυτό που έχουμε επιλέξει εδώ και 1,5 χρόνο. Αθήνα. Όσοι αναφέρουν την περιφέρεια θα πρέπει να μας πουν με ποιον έχουν συνεννοηθεί και γράφουν τα διάφορα σενάρια. Αν υπάρχει τέτοια συνεννόηση να μας το μεταφέρουν και εμάς» δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος και πρόσθεσε: «Είναι σίγουρο ότι αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι ότι η Αθήνα, η οποία ίσως είναι το μεγαλύτερο brand name που υπάρχει στο χώρα μας σήμερα δυστυχώς έχει μια θολή εικόνα και η εικόνα αυτή θα πρέπει να βελτιωθεί. Θα πρέπει να διορθωθεί θα πρέπει να γίνει ακόμα καλύτερη. Η Αθήνα θα πρέπει να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας. Με αυτή την έννοια πιστεύουμε μέσα από την εμπειρία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης υπηρετώντας το δήμο Αμαρουσίου, ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης. Όλη αυτή την εμπειρία θα την αξιοποιήσουμε».
Όσο για τη διαμάχη του με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου ο Γιώργος Πατούλης απάντησε: «Κοιτάξτε η κ. Δούρου είναι περιφερειάρχης της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Μέσα σε αυτή της περιφέρεια είναι και η Πρωτεύουσα της Ελλάδος. Θα έλεγα ότι η κ. Δούρου δεν έχει πείσει ότι έχει τη δυνατότητα διοίκησης μιας τόσο μεγάλης θέσης. Και αυτό δεν ισχύει μόνο σήμερα. Σήμερα φάνηκε η αδυναμία λόγω των όσων έγιναν στο Μάτι, αλλά και στο παρελθόν της ασκήσαμε κριτική και για άλλες περιπτώσεις όπως τη Μάνδρα, τη διαχείριση των πόρων της Περιφέρειας δεν έχει να παρουσιάσει κανένα αναπτυξιακό έργο, τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους. Όλα αυτά σαφώς και τα έχουμε αναδείξει κατά καιρούς αλλά προφανώς στο μάτι του κυκλώνα έπεσε και τώρα Η κα Δούρου διαχειρίζεται τα περισσότερα χρήματα που διαχειρίζεται οποιαδήποτε περιφέρεια της χώρας, έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό και αν θέλετε μέσα από τις δικές της αδυναμίες και τις δικές της πράξεις υποφέρουν πάρα πολλοί άνθρωποι».
«Δεν έφυγε και ποτέ το ενδιαφέρον από την Αθήνα. Εξάλλου σας λέω ότι τη δυνατότητα προσφοράς που έχει ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να τη δίνει την κατάλληλη στιγμή εκεί που πρέπει για να πάει η χώρα μπροστά» κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.