- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κουβέλης: Οι Έλληνες στρατιωτικοί μπορεί να μείνουν στη φυλακή επί 18 μήνες (video)
«Χωρίς την παρουσία Έλληνα εμπειρογνώμονα η εξέταση των κινητών τους»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν για 18 μήνες προφυλακισμένοι οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το χρόνο αποφυλάκισης τους και αποκάλυψε ότι δεν επετράπη στην ελληνική πλευρά να εκπροσωπηθεί στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών.
Τόνισε πως στο παρελθόν τέτοια περιστατικά λύνονταν με τηλεφωνήματα ανάμεσα στις δύο πλευρές και εκτίμησε πως η σύλληψη είναι επιλογή του Ταγίπ Ερντογάν, την οποία και ενέταξε στο κλίμα έντασης που θέλει να έχει με τη χώρα μας.
Σημείωσε μάλιστα πως από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένα διεθνές φόρουμ στο οποίο να μην έχει τεθεί το ζήτημα και η προσπάθεια να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες είναι συνεχής.
Πρόσθεσε δε, πως η λέξη αδιέξοδο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σημειώνοντας ωστόσο ότι το μεγάλο χρονικό διάστημα κράτησής τους είναι μία σκληρή πραγματικότητα.
Για τη συμφωνία των Πρεσπών είπε πως αν δε ολοκληρωθούν προηγουμένως όλα τα στάδια της, δεν μπορεί να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο εκτιμώντας ωστόσο ότι θα περάσει με πλειοψηφία μεγαλύτερη από αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την περικοπή των συντάξεων είπε ότι το θέμα θα το δούμε μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίβαρα ή μετάθεση χρόνου ισχύος του μέτρου.
Τέλος, δήλωσε ότι η διαδικασία για τις γαλλικές φρεγάτες προχωράει κανονικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος ζήτησε τους ελέγχους και πότε;
Με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας
Πώς αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη Ρούμπιο στην Ελλάδα
Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη απόφαση
«Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε Τραμπ και Ρούμπιο»
Η αθέατη πλευρά μιας διπλωματικής θητείας
Η εξέλιξη έρχεται μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα πρέσβης είχε ζητήσει 100.000 δολάρια από δωρητή
Πού οφειλόταν η καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος
Eγκαινίασε τη Σχολή Μη Επανδρωμένων και Αυτονόμων Συστημάτων Θάλασσας στο «ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ»
Παρουσίαση από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη - Ευθεία σύγκριση με την κυβέρνηση
Οι σύντροφοι της Χαριλάου Τρικούπη πήραν ένα άρθρο γνώμης που απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό και του χάρισαν πανελλήνια επιτυχία
Πυρά από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων στη νυν δημοτική αρχή
Η συνομιλία με τους συντελεστές
Είχε αποχωρήσει τον Ιούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ
Τι προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος
Τι αναφέρει ο συντονιστής ομάδας εργασίας για το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα
Με αφορμή τις εξελίξεις στα δυο κόμματα
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η σημερινή εικόνα της Γραμμής 1 είναι προβληματική
Τι είπε για στέγαση και ενεργειακή κρίση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.