- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Νέα πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας σε δημοσκόπηση
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας κατά 9,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της MRB.
Η έρευνα έγινε από 22 έως 29 Ιουνίου σε πανελλαδικό επίπεδο σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (χρόνος διεξαγωγής 22 έως 29 Ιουνίου 2018).
Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,2%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 8,9%, Χρυσή Αυγή 7,1%, ΚΚΕ 5,8%, Ενωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,8%, Ελληνική Λύση 1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.
«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 3,4% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,8%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 7,2% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 8,6%.
Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 55,4% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,6%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 15,9%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 5,1% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 3,9%.
Στο ερώτημα πότε θα θέλετε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 48% απαντά να προκηρυχθούν πρόωρα, το 43,4% να προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019), ενώ στο ερώτημα πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 36,6% απαντά ότι θα προκηρυχθούν πρόωρα, ενώ το 53,6% εκτιμά ότι θα προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).
Στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;». Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 22,8% των ερωτηθέντων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 32,6%.«Κανένας από τους δύο» απαντά το 40,1%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.