- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κουβέλης: «Απαισιόδοξος» για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών
Εκτιμά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη στρατηγική έντασης μετά την επανεκλογή Ερντογάν
Την απαισιοδοξία του για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης εξέφρασε εκ νέου αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Αποκάλυψε, μάλιστα, ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Τουρκίας, ΡετσέπΤαγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παρέπεμψε το θέμα για το μέλλον.
Ερωτηθείς αν αναμένει αλλαγές στη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας στο αίτημα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Κουβέλης απάντησε: «δυστυχώς όχι» και εξήγησε τους λόγους: «ο πρώτος αφορά το γεγονός ότι η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής αλλά και της ένταξης σε επίπεδο πρατικής απο την πλευρά της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας δεν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο την προεκλογική δραστηριότητα στην γείτονα χώρα. Ήταν απόλυτα ενταγμένες σε ένα στρατηγικό στόχο της Τουρκίας; Ποιος είναι αυτός; Να δημιουργήσει – έτσι θεωρεί – θέματα που υπάρχουν με την Ελλάδα και τα οποία έχουν λυθεί με απόλυτη σαφήνεια απο τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, με στόχο να θέσει την χώρα μας σε ένα τραπέζι διαλόγου για το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ και όποιο άλλο θέμα έχει συμπεριλάβει στις επεκτατικές διεκδικήσεις της. Ο δεύτερος λόγος αφορά το γεγονός ότι ο Ερντογάν συνεργάστηκε όλη την προηγούμενη περίοδο, αλλά και προεκλογικά και θα συνεργαστεί και μετεκλογικά, με το πιο ακραίο εθνικιστικό κομμάτι της τουρκικής πολιτικής σκηνής. Τους γκρίζους λύκους. Κατά συνέπεια, ακόμη και αν ήθελε που δεν το πιστεύω – τώρα είναι υποχρεωμένος να υιοθετήσει και πάλι εθνικιστική και επιθετική στάση απέναντι στην χώρα μας».
Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για τον χρόνο της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ακόμα δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ενώ τονίζει ότι και ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε απρόθυμος να λήξει την κράτηση κατά την συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα. «Για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα στον τούρκο πρόεδρο την επόμενη της εκλογής του, αλλά η απάντηση που έλαβε παραπέμπει το θέμα στο μέλλον. Ευελπιστώ στο προσεχές», είπε χαρακτηριστικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για κρίση στον πρωτογενή τομέα και για πελατειακές πρακτικές
«Τόσο η Αριστερά όσο και η Εκκλησία πορεύονται με κοινές ανθρωπιστικές αρχές και αξίες», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αναμένουν απαντήσεις από τη Ryanair – Πιέσεις σε κυβέρνηση και Fraport για λύση
«Βιασύνη και προχειρότητα», λένε από τη ΝΔ
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιορδανίας στη γεωπολιτική σταθερότητα
Η πλευρά Γερουλάνου ζητά όρια στη διεύρυνση, με αιχμές για επιστροφές στελεχών
Ο υπουργός εξήρε την ομάδα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για το έργο της στη μείωση του χρέους
Το δικαστήριο έκρινε νόμιμη την επαναγορά και ορθό τον υπολογισμό της τιμής εξαγοράς
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στα σεμινάρια του ΠΟΥ για την ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα
Ποιοι εξαιρούνται από τον ηλικιακό «κόφτη» των 65 ετών
Σαφές μήνυμα συνεργασίας από Ελλάδα, Κύπρο και Ιορδανία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε σε εκλογική ετοιμότητα και σκληρή αντιπαράθεση με ΝΔ, με αιχμές για διαφθορά
Στα 2,08 ευρώ/λίτρο η μέση τιμή της απλής στα βενζινάδικα
Ας μην απορούν γιατί είναι κολλημένη η βελόνα, γιατί έγινε σταρ η Καρυστιανού και γιατί ο Μητσοτάκης είναι με απόσταση ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Η υπουργός Εργασίας απάντησε στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για 4ήμερη εργασία
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της η πρώην υπουργός
Αυτό που προέχει για τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι η συγκρότηση μιας εικόνας «κρίσης» (με δίκαιες και άδικες κατηγορίες, λάσπη, υπονόμευση) από την οποία πρέπει για μία ακόμα φορά να διασωθούμε
Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί
Ψηφιακή επανάσταση στην κοινωνική ασφάλιση - Ενοποίηση δεδομένων, ταχύτερη απονομή συντάξεων και άμεση διασύνδεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.