- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλλάζουν το άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου στα Σκόπια για να έχει «ελληνικό πόδι»
Οι γείτονες άρχισαν ήδη να υλοποιούν τη συμφωνία!
Τα συνεργεία στα Σκόπια δουλεύουν πυρετωδώς τις τελευταίες ώρες προκειμένου η γειτονική χώρα να τηρήσει τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα της συμφωνίας και να ελληνοποιήσει τα σύμβολα που είχε καπηλευτεί.
Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ προχώρησε ήδη στην αλλαγή του ποδιού στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Συγκεκριμένα ειδικοί τεχνίτες μεγάλωσαν το δεύτερο δάχτυλο διαμορφώνοντας έτσι το πόδι του στα ελληνικά πρότυπα. Δηλαδή το δεύτερο δάχτυλο να είναι μακρύτερο από το πρώτο (συμβαίνει ακόμα και στα ντόνατς – πατούσες που πουλιούνται στην Ελλάδα…).
«Μια πατούσα που αυτοπροσδιορίζεται ως "ελληνική", δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την εθνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι επί τόσα χρόνια όλοι έβλεπαν την πατούσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Σλάβικη με τα δάχτυλα κλιμακωτά.
Μετά τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις που δείχνουν ότι οι Σκοπιανοί μας δίνουν εκτός από όλα τα άλλα και την πατούσα, όποιος θέλει να δηλώσει εθνικότητα «Βορειομακεδόνας» - σύμφωνα πάντα με το κείμενο της συμφωνίας – θα πρέπει να περπατάει ξυπόλυτος για να ετεροπροσδιορίζεται με βάση το αποτύπωμα του πέλματός του.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Επιβεβαιώνεται η μετεγκατάσταση της ελληνικής πρεσβείας από την Τεχεράνη στο Μπακού
Ο πρώην υπουργός απάντησε για τις αντιδράσεις σχετικά με τη λίστα διεύρυνσης
Σε τοποθέτηση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας» δηλώνει η Σοφία Ζαχαράκη
Αντιδράσεις για την πυρηνική ενέργεια που δεν είναι ελληνικό προνόμιο
«Παρουσιάζουμε έναν σχεδιασμό, μια εναλλακτική στρατηγική για τη δίκαιη μετάβαση»
Πώς φθάσαμε στην απόφαση να πάει πιο πίσω το μέτρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.