Πολιτικη & Οικονομια

Αλλάζουν το άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου στα Σκόπια για να έχει «ελληνικό πόδι»

Οι γείτονες άρχισαν ήδη να υλοποιούν τη συμφωνία!

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
skopia.jpg
Η αλλαγή Erga Omnes στην ετεροπροσδιορισμένη πατούσα του Μ. Αλεξάνδρου είναι μια ακόμα διπλωματική νίκη!

Τα συνεργεία στα Σκόπια δουλεύουν πυρετωδώς τις τελευταίες ώρες προκειμένου η γειτονική χώρα να τηρήσει τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα της συμφωνίας και να ελληνοποιήσει τα σύμβολα που είχε καπηλευτεί.  

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ προχώρησε ήδη στην αλλαγή του ποδιού στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Συγκεκριμένα ειδικοί τεχνίτες μεγάλωσαν το δεύτερο δάχτυλο διαμορφώνοντας έτσι το πόδι του στα ελληνικά πρότυπα. Δηλαδή το δεύτερο δάχτυλο να είναι μακρύτερο από το πρώτο (συμβαίνει ακόμα και στα ντόνατς – πατούσες που πουλιούνται στην Ελλάδα…).

«Μια πατούσα που αυτοπροσδιορίζεται ως "ελληνική", δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την εθνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι επί τόσα χρόνια όλοι έβλεπαν την πατούσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Σλάβικη με τα δάχτυλα κλιμακωτά.  

Μετά τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις που δείχνουν ότι οι Σκοπιανοί μας δίνουν εκτός από όλα τα άλλα και την πατούσα, όποιος θέλει να δηλώσει εθνικότητα «Βορειομακεδόνας» - σύμφωνα πάντα με το κείμενο της συμφωνίας – θα πρέπει να περπατάει ξυπόλυτος για να ετεροπροσδιορίζεται με βάση το αποτύπωμα του πέλματός του.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ