Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κώστας Μπάρκας του ΣΥΡΙΖΑ είναι από αυτούς που χρειάζονται ψυχίατρο - Τον Αύγουστο θα βγούμε από τα μνημόνια

Είπε ο βουλευτής Πρέβεζας αστειευόμενος για την καθαρή έξοδο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1840677.jpg
© EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βέβαιος για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια δήλωσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκας, ο οποίος πρόσθεσε αστειευόμενος ότι για αυτό το λόγο και χρειάζεται ψυχίατρο.


«Είμαι ένας από αυτούς που χρειάζεται ψυχίατρο, διότι 20 Αυγούστου του 2018, τα μνημόνια με την έννοια με την οποία τα γνωρίσαμε, δηλαδή με προγράμματα που πρέπει η χώρα μας να ακολουθεί και παράλληλα να κάνει μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται από τους Θεσμούς, τελειώνουν», είπε ο κ. Μπάρκας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. και πρόσθεσε «η επιτροπεία και ο σκληρός έλεγχος σταματά, η χώρα μας αυτόνομη μπορεί να χαράξει την πορεία της». 
 

Ο βουλευτής Πρεβέζης υποστήριξε ότι «η χώρα μας έχει την ευθύνη να πιάνει τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά αυτό δεν είναι μνημόνιο. Το 3,5 πρωτογενές πλεόνασμα είναι υψηλό», αλλά όπως σχολίασε, «οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν υποσχεθεί μεγαλύτερα πλεονάσματα».
Συγκεκριμένα ο κ. Μπάρκας ανέφερε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είχαν δεσμευτεί για πλεονάσματα 4,2%. Όταν ωστόσο, ερωτήθηκε, πώς προκύπτει αυτό, δεν επέμεινε. 

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κριτικά στέκονται απέναντι σε αυτά που φέρνει η κυβέρνηση. Στηρίζουν μια κυβέρνηση και μια προσπάθεια. Συζητάμε. Έχουμε μάθει να συζητάμε και από εκεί και πέρα στηρίζουμε μια κυβέρνηση που οδηγεί την χώρα εκτός μνημονίων», κατέληξε ο βουλευτής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ