- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μητσοτάκης σε σχολικούς συμβούλους: Θα καταργήσουμε το νόμο που προωθεί ο Γαβρόγλου
Τόνισε ότι δεν συνδέεται το Προεδρικό Διάταγμα περί αξιολόγησης με απολύσεις
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Ν.Δ. υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου, ενώ σε περίπτωση υπερψήφισής του, δήλωσε κατηγορηματικά ότι η μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει το σχετικό νόμο.
Ο κ. Μητσοτάκης, συγκεκριμένα, επέκρινε τόσο τη διαδικασία επείγοντος που αδικαιολόγητα επέλεξε η κυβέρνηση για τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, αλλά και την ουσία του. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στο θεσμό των σχολικών συμβούλων και επεσήμανε ότι η εκδικητική υποβάθμιση του Σώματος των Σχολικών Συμβούλων και ο αποκλεισμός τους από τις επιλογές στελεχών αποτελούν συνειδητή στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης ενάντια στην αριστεία και την αξιοκρατία.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την έντονη αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο το οποίο προωθεί ο κ. Γαβρόγλου. Και ως προς τη διαδικασία αυτή καθεαυτή η οποία είναι απαράδεκτη -ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει στοιχεία κατεπείγοντος να συζητείται εντός πολύ ασφυκτικών κοινοβουλευτικών προθεσμιών- αλλά και για την ουσία του νομοσχεδίου.
Για την κατάργηση της έννοιας της αξιολόγησης και για τα απίστευτα ψέματα τα οποία είπε χθες ο κ. Γαβρόγλου -τα οποία ανέδειξε η Τομεάρχης μας- συνδέοντας το Προεδρικό Διάταγμα περί αξιολόγησης με δήθεν απολύσεις, όταν ήταν τελείως ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση μεταξύ των δύο.
Αλλά είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και για τη δραματική υποβάθμιση του ρόλου των Σχολικών Συμβούλων και για την ξεδιάντροπη προσπάθεια που γίνεται να αλωθεί η διοίκηση της εκπαίδευσης από κομματικά στελέχη με μια διαδικασία επιλογής στελεχών, η οποία μόνο αντικειμενική δεν είναι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.