Πολιτικη & Οικονομια

Κι ο Άγιος φοβέρα

Δεν ξέρω για ποιο όνομα κόπτεται ο Αρχιεπίσκοπος

88774-199485.jpg
Ρούλα Γεωργακοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4469723.jpg
© EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στιγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος, από την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ όπου έλαβαν χώρα το σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις για την αγιοκατάταξη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη.     

Δεν ξέρω για ποιο όνομα κόπτεται ο Αρχιεπίσκοπος. Εκείνο που ξέρω είναι ότι το «Τσαλίκης» είναι λαϊκοπόπ και προ πολλού δοσμένο σ’ ένα πουλέν του Λάκη Λαζόπουλου, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Ξέρω επίσης ότι εξαντλήθηκε προ πολλού το «αντιΧριστόδουλος» icon που προσέδιδε στον νυν Αρχιεπίσκοπο μια κάποια αίγλη κι ότι ήγγικεν η ώρα να κάνει επιτέλους κάτι κι από μόνος του προκειμένου να κρατηθεί στο ύψος που κάποτε έδειχνε να επιθυμεί. Εκτός κι αν προβάλω πάνω του δικές μου επιθυμίες και μεγάλες προσδοκίες όπως άλλωστε μου συμβαίνει συχνότατα.

Αγιοκατατάσσοντας τον έναν και τον άλλον είναι φανερό ότι δεν πρόκειται να πάω και πολύ μακριά, ούτε καν μέχρι τη διασταύρωση Ροβιών – Ιστιαίας και το χωριό Καλαμούδι με κατεύθυνση προς το χωριό Ρετσινόλακος. Ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο έκλεισε η Τροχαία επαρχιακές οδούς της  Εύβοιας προκειμένου να στέρξει η «αγιοκατάταξη» του Τσαλίκη και να πληρωθεί το ρηθέν του Αρχιεπισκόπου ότι «Δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μια στιγμή ή μια μέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα» ιδίως όταν τις ίδιες ώρες μαίνονται στο νησί δασικές πυρκαγιές κι εσύ πας και κλείνεις  στράτες και κατσικόστρατες, αποκλείοντας περιοχές και θέτοντας σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είμαι σίγουρη ότι διόλου δεν θα ενέκρινε ο Ιάκωβος Τσαλίκης αν πραγματικά ήθελε ν’ αγιάσει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτικές τάσεις
Πολιτικές τάσεις: Ο ανησυχητικός κατακερματισμός της αντιπολίτευσης

Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί.

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

7 θέματα που πρέπει να μπουν σε δημόσια διαβούλευση μετά το δικαίωμα στην άμβλωση
7 θέματα που πρέπει να μπουν σε δημόσια διαβούλευση μετά το δικαίωμα στην άμβλωση

Υπάρχουν και άλλα θέματα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε με δημοψηφίσματα σε μια διαρκή γιορτή της άμεσης δημοκρατίας

Ολομέλεια Βουλής
Βουλή: Live η συζήτηση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το αγροτικό

Αίτημα να προηγηθεί ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εθνικού διαλόγου με την συγκρότηση και σύσταση εθνικής επιτροπής Αγροτικής Παραγωγής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY