Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Παππάς για το ψηφιακό χαράτσι: Να επανεξεταστεί

Διαφοροποιείται μόλις πέρασε η τροπολογία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4451810.jpg
© Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μόλις πέρασε η τροπολογία για το φόρο 2% σε υπολογιστές, τάμπλετ και smartphones, o Νίκος Παππάς έσπευσε να διαφοποιηθεί. 

Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί.Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες».

Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μετά από επικοινωνία που είχαν νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αποφάσισαν να επανεξετάσει η κυβέρνηση τον φορο 2% για τα κινητά.

Καθώς, ως φαίνεται, υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις κατά τη διάρκεια σύνταξης της τροπολογίας, οι δύο υπουργοί επικοινώνησαν, αφού είχε προηγηθεί η δημόσια τοποθέτηση του κ. Παππά.

Στην επικοινωνία των δύο υπουργών, ο κ. Βερναρδάκης πρότεινε την επανεξέταση της ρύθμισης μόνο για τα κινητά, και ο κ. Παππάς δέχθηκε αμέσως την πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα εξετασθεί εκ νέου ο φόρος, είναι τρεις μήνες περίπου.

Να τονίσουμε ότι η σχετική τροπολογία κατατέθηκε μόλις χθες (15 Μαΐου) στη Βουλή και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ