- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας για Σκοπιανό: Οι εξελίξεις δυστυχώς δικαιώνουν τη ΝΔ που μιλά για μυστική διπλωματία
«Κυβερνητική ασυνεννοησία και ανευθυνότητα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής»
«Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, η κυβέρνηση έχει επιδείξει ασυνεννοησία και ανευθυνότητα. Και αυτό πληγώνει τους Έλληνες. Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά όλα τα θέματα» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως στο Σκοπιανό οι εξελίξεις δυστυχώς δικαιώνουν τη Νέα Δημοκρατία που μιλά για μυστική διπλωματία. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο τομεάρχης 'Αμυνας της ΝΔ αναφέρθηκε στις συνεντεύξεις του κ. Ζάεφ και, όπως είπε, με τον τρόπο με τον οποίο απορρίπτει την αλλαγή του Συντάγματος της χώρας του, απορρίπτει το erga omnes.
«Εάν κάποιους τους ικανοποιεί να μαθαίνουν τις πιθανές ονομασίες από τον Τύπο των Σκοπίων και το να σέρνεται μια ολόκληρη χώρα πίσω από μυστικές συνεννοήσεις που μόνο ζημιά έχουν κάνει, εμάς στη ΝΔ όπως και τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δε μας ικανοποιεί. Είναι προφανές ότι υπάρχει ασυνεννοησία μεταξύ Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και Υπουργείου Εξωτερικών και του Μεγάρου Μαξίμου. Και αυτό κοστίζει στη χώρα» υποστήριξε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας πως στα θέματα της οικονομίας, προφανώς έχει γίνει μεγάλη ζημιά στη χώρα.
«Ευελπιστεί, όμως, κανείς, ότι με εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις, τόνωση μέσω επενδύσεων που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, όπως λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η οικονομία θα θεραπευθεί. Αυτά που δεν θεραπεύονται είναι σημαντικές κινήσεις και αποφάσεις ή τετελεσμένα στα εθνικά μας θέματα. Πολλή μεγάλη προσοχή λοιπόν, γιατί η κυβέρνηση πανηγύριζε για την επίσκεψη Ερντογάν που αποδεικνύεται μια τεράστια διπλωματική και πολιτική ήττα. Πανηγύριζε για τις θέσεις στο Σκοπιανό, γιατί προχωρά μια ατζέντα τέτοια που θα φέρει ισορροπία στην περιοχή και θα λύσει ένα πρόβλημά μας. Λέγοντας κουτοπόνηρα να κλείσουμε τα θέματα με τους βόρειους γείτονές μας για να επικεντρωθούμε στην Τουρκία. Δεν το βλέπει έτσι η ελληνική κοινωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ο κ. Κικίλιας είπε πως «η κυβέρνηση στην αρχή υποβάθμισε το θέμα, λέγοντας ότι είναι μια τυπική διαδικασία, μετά το πήγε στο επίπεδο των ΑΓΕΕΘΑ των δύο χωρών. Και έπειτα από 10 μέρες κατάλαβαν τη σοβαρότητα του θέματος και τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις».
Αναφερόμενος στον πόλεμο στη Συρία και το προσφυγικό, ο τομεάρχης της ΝΔ τόνισε πως σήμερα υπάρχει έχουμε αναζωπύρωση και γενική αναταραχή σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή, για να συμπληρώσει πως πρέπει να συνυπολογίσουμε το ενδεχόμενο της αύξησης των προσφυγικών ροών και να έχουμε χαράξει στρατηγική για να προστατεύσουμε τον τουρισμό και την οικονομία μας.
Τέλος, όπως είπε, «στα εθνικά θέματα η ΝΔ έχει σοβαρή, στιβαρή και μετρημένη θέση. Όμως, η πολιτική της κυβέρνησης είναι αλλοπρόσαλλη και στο εσωτερικό της υπάρχουν 3-4 διαφορετικές γραμμές. Τα όπλα της χώρας που είναι η διπλωματία, οι σχέσεις με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, με τους εταίρους μας στην ΕΕ, με το Ισραήλ, η σχέση που χτίζει με την Αίγυπτο, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν εκ των προτέρων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.