Πολιτικη & Οικονομια

Κλείνει (;) ο «Γέρος του Μοριά» και άλλοι 40 οργανισμοί

Με 240 απασχολούμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43398-91118.jpg

Το ...πασίγνωστο πλέον Εθνικό Ίδρυμα Μελετών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γέρος του Μοριά» και άλλους 40 οργανισμούς, πολλές φορές δημοσιευμένους, φαίνεται ότι αυτή τη φορά θα κλείσει ή θα συγχωνεύσει η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο που θα καταθέσει, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης την ερχόμενη βδομάδα. Το νομοσχέδιο έρχεται ατον απόηχο του κλεισίματος της ΕΡΤ και θα συζητηθεί εφόσον δεν προκύψουν εξελίξεις «ανωτέρας βίας» μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών τη Δευτέρα. Οι οργανισμοί αυτοί απασχολούν 240 εργαζομένους. Η κυβέρνηση προχωρεί στη σχετική ενέργεια στην προσπάθειά της να «εξευμενίσει» την τρόικα.

Οι οργανισμοί είναι:

ΜΟΔ Α.Ε. Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομίας, Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών, ΕΚΕΠ –ΕΚΕΧΧΑΧ Εθνική Χαρτοθήκη, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό, Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου, Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου, Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου, Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων, Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών, Ελληνική Θαλάσσια Ένωση, Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας, Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, Κέντρο Ερευνών και Θεμάτων Ισότητας, Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου, Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Εθνικό Ίδρυμα Μελετών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ο Γέρος του Μοριά», Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας, Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης Ελλάδας, Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.

Υποτίθεται ότι η Ελλάδα πρέπει να εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 δημοσίους υπαλλήλους. Οι 12.500 θα πρέπει να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας – διαθεσιμότητας εντός του Ιουνίου και οι υπόλοιποι 12.500 μέχρι το τέλος του έτους. Η ολιγωρία είναι εμφανέστατη, οι συναντήσεις Μανιτάκη – τρόικας γίνονται σε όλο και χειρότερο κλίμα. Η καθυστέρηση, εκτός των άλλων, εμποδίζει την ανανέωση του προσωπικού από νέους και καταρτισμένους υπαλλήλους, κάτι που δεν μπορεί να γίνει όσο δεν προχωρούν οι απολύσεις.

Μ.Φ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ