- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαμαράς: Ανάμεσα σε μαύρες οθόνες και απεργιακό πρόγραμμα
Πιο ισχυρή η «κλειστή» ΕΡΤ από την ανοιχτή
Αποφασισμένο να μην ξανανοίξει την ΕΡΤ και ψάχνοντας μεταβατικό σχήμα μέχρι να ξεκινήσει τη ΝΕΡΙΤ, φέρνουν επίμονες πληροφορίες τον πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς επιπλέον επείγεται να σταματήσει το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ, γιατί η δύναμή του ισχυροποιείται όσο αναμεταδίδεται διαδικτυακά στην Ελλάδα και στον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα χρεώνεται ο ίδιος τις «μαύρες οθόνες» από τις κλασικές τηλεοράσεις.
Το Μαξίμου αφήνει να διαρρεύσουν πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός, στη σύσκεψη της Δευτέρας με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, είναι έτοιμος να δεχθεί προσωρινή επαναλειτουργία της κρατικής τηλεόρασης «για να σταματήσει το μαύρο», ωστόσο είναι αποφασισμένος να κλείσει οριστικά την ΕΡΤ. Οι ίδιες πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι υπό μελέτη ένα προσωρινό σχήμα επαναλειτουργίας μιας τηλεοπτικής και μιας ραδιοφωνικής συχνότητας. Δημοσιογράφοι που εργάζονταν στην παλιά ΕΡΤ λένε ότι τους προτάθηκε να προσληφθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου 2-3 μηνών, μέχρι τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, ενώ ταυτόχρονα αναζητείται η νομική φόρμουλα που θα καλύψει το εγχείρημα αυτό, καθώς η μεν ΝΕΡΙΤ δεν υπάρχει, η δε ΕΡΤ έχει καταργηθεί.
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων, οι ίδιοι κύκλοι υπενθυμίζουν ότι ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ήξεραν το θέμα πολύ καλά. «Καλή και άγια ήταν η ΕΡΤ; Την κατάργησή της δεν την υπέγραψε ο Βενιζέλος με το Μεσοπρόθεσμο; Τώρα γιατί κάνει την πάπια; Τι άλλο προτείνει για τις 2.000 απολύσεις;», λένε. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν φέρνει ένα δικό του νόμο για τη ΝΕΡΙΤ, αλλά ένα σχέδιο νόμου που είχε εκπονηθεί από τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, με πρωτοβουλία ενός υπουργού του ΠΑΣΟΚ, του Ηλία Μόσιαλου. «Ελάχιστες είναι οι αλλαγές, κάντε τη σύγκριση και θα δείτε. Ελπίζουμε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν το παλιό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ. Δε θέλουμε εκλογές, αν θέλουν οι άλλοι ας μας ρίξουν».
Μ.Φ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια
Οι πληρωμές και τα εκταμιευμένα κεφάλαια δανείων ανέρχονται συνολικά σε 28,4 δισ. ευρώ
«Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Ό,τι θέλω να πω, το λέω μόνη μου, καθαρά και με την υπογραφή μου»
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Παρεμβάσεις σε τρία κρίσιμα πεδία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου, προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.