- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Πυρά Γεροβασίλη κατά Μητσοτάκη: Ο πρόεδρος της ΝΔ φαντάζεται επιστροφή στο παρελθόν
Με αξιοκρατικά κριτήρια η στελέχωση του Δημοσίου, τόνισε σε συνέντευξή της
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Αφού χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «νεοφιλελεύθερη Δεξιά», το κατηγόρησε ότι «φαντάζεται επιστροφή στο παρελθόν». Παράλληλα, σχολίασε ότι η συνταγή του κ. Μητσοτάκη για το Δημόσιο αφορά «απολύσεις, οριζόντιες περικοπές, καρατομήσεις στελεχών και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους».
Αναφορικά με την επιλογή στελεχών σε επιτελικές θέσεις του Δημοσίου, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι διαδικασίες θα είναι «αξιοκρατικές και διαφανείς», με απώτερο στόχο «το κράτος να έχει συνέχεια».
«Οι επιτελικές θέσεις στο Δημόσιο θα είναι προσβάσιμες σε όλους, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα» σημείωσε.
Μάλιστα, αναφερόμενη στα στοιχεία που επικαλέστηκε στις Βρυξέλλες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε: «Η ΝΔ προσπαθεί να θέσει ζητήματα επιζήμια στη χώρα, αλλά οι θεσμοί γνωρίζουν την αλήθεια και η προσπάθεια της ΝΔ θα γυρίσει μπούμερανγκ».
Τέλος, η κα Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τέλους», το οποίο, όπως εξήγησε, σημαίνει «την οριστική, τυπική και καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την έναρξη μιας νέας, αναπτυξιακής περιόδου για την Ελλάδα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.