- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα σύμφωνα με τη Eurostat
Στο 20,8% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2017
Στο 20,8% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2017, σε σχέση με 21% το Νοέμβριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας των «νέων κάτω των 25» μειώθηκε από 45,4% σε 45%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη Eurostat, μεταξύ Δεκεμβρίου 2016 και Δεκεμβρίου 2017 το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα, μειώθηκε από 23,4% σε 20,8%, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ μέσα σε ένα χρόνο.
Εξάλλου, το Φεβρουάριο του 2018 (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα), το επίπεδο της ανεργίας στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 8,5% σε σχέση με 8,6% τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2008. Στην ΕΕ η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,1% το Φεβρουάριο από 7,2% τον Ιανουάριο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008.
Ένα χρόνο πριν, το Φεβρουάριο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 9,5% και 8% αντιστοίχως.
Συνολικά το Φεβρουάριο καταγράφονται 17,6 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 13,9 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (20,8% το Δεκέμβριο) και στην Ισπανία (16,1% το Φεβρουάριο). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,4%), στη Μάλτα και στη Γερμανία (3,5%).
Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων το Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στους 989.000. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 16,9% και στις γυναίκες στο 25,8%. Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα μειώθηκε το Δεκέμβριο στο 45%, έναντι 45,4% το Νοέμβριο.
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (στοιχεία Δεκεμβρίου 2017), στην Ισπανία (35,5%) και στην Ιταλία (32,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (6,2%), στην Ολλανδία (7,2%) και στην Τσεχία (7,5%).
Το Φεβρουάριο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 17,7% και στην ΕΕ στο 15,9%.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αλέξης Τσίπρας, η κεντροαριστερά και η νέα συσκευασία ενός παλιού πολιτικού προϊόντος
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι τα χρήματά τους από τον ΕΦΚΑ
Η εξέλιξη του «μέσου όρου» και η ανάδυση μιας νέας, συμφιλιωτικής παράταξης
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια
Οι πληρωμές και τα εκταμιευμένα κεφάλαια δανείων ανέρχονται συνολικά σε 28,4 δισ. ευρώ
«Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Ό,τι θέλω να πω, το λέω μόνη μου, καθαρά και με την υπογραφή μου»
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.