- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας Money Drop
Όσα δεν έμαθε κανένας τόσα χρόνια παρακολουθώντας λεκτικές ακροβασίες και παπάτζες στις ενημερωτικές εκπομπές, τα έμαθε σε μια ερώτηση σε ένα τηλεπαιχνίδι
Το εντυπωσιακό στο Money Drop δεν είναι το συμπέρασμα ότι «Ο Τσίπρας μας την έκανε». Είναι ότι η απολύτως λογική απόρριψη από τους συμμετέχοντες της απάντησης «ο έλληνας πρωθυπουργός» αποδείχθηκε λάθος! Η λογική δεν ισχύει όταν αναφερόμαστε σε ελληνικά οικονομικά μεγέθη. Και όχι μόνο σε οικονομικά. Οι ερωτώμενοι απάντησαν σκεπτόμενοι λογικά ότι ο Έλληνας και «αριστερός» πρωθυπουργός θα αμείβεται λόγω κρίσης τα λιγότερα, και μοιραία έχασαν!
Αξιοσημείωτο ότι και πριν, επί Σαμαρά κ.λπ. ή και μεθαύριο επί Μητσοτάκη, πάλι «ο έλληνας πρωθυπουργός» θα είναι η σωστή απάντηση στο ερώτημα «Ποιος πρωθυπουργός, ο ισπανός, ο πορτογάλος, κύπριος, ή ο έλληνας έχει το μεγαλύτερο ετήσιο εισόδημα;». Και ότι αυτοί που σήμερα ποστάρουν το «Αχ ρε, Αλέξη! Αχ!», αύριο δεν θα έχουν πρόβλημα με το «Αχ ρε, Κυριάκο! Αχ!».
Οι δύο συμμετέχοντες ήταν όντως πεπεισμένοι ότι ο Τσίπρας πληρώνεται τα λιγότερα. Ένα μέρος στην απόρριψη της απάντησης ίσως είχε παίξει και η δηθενιά του Τσίπρα στις 16/02/2015 όταν είχε διαρρεύσει στα (φιλικά τότε) «Νέα» του Ψυχάρη ότι είχε αρνηθεί το ποσό των 525 ευρώ αποζημίωση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό (ημερήσια αποζημίωση 175 ευρώ) όταν τα βρήκε πάνω στο γραφείο του στο Μαξίμου λέγοντας «Τι είναι αυτά, ρε παιδιά;». Ξέρει κανείς μας αν έχει αρνηθεί ξανά τα αντίστοιχα έξοδα από τότε; Θα έχουν μαζευτεί και πολλά. Ειδικά αυτά με τις 17 ώρες διαπραγμάτευσης! Δύσκολο να τα αρνηθεί κάποιος. Τα media που κάνουν τέτοιες κυβερνητικές «εξυπηρετήσεις» θα μας ενημερώσουν σχετικά;
Το money drop μάλλον είναι ο ιδανικός τρόπος να μάθουν οι πολίτες επιτέλους (τόσα χρόνια σε μνημόνιο, έναν κρατικό προϋπολογισμό δεν τον άνοιξε κανένας μας!) πόσα χρήματα πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός για μισθούς και συντάξεις, πόσα χρήματα πληρώνει για να παίζει στο Υπουργείο Άμυνας ο κος Καμμένος, πόσα χρήματα πλήρωσε για τόκους του χρέους πρώτη φορά έλληνας πρωθυπουργός −αυτός ντε που θα το διέγραφε μονοκονδυλιά−, πόσα χρήματα πληρώνουμε τους Αμβρόσιους για να βρίζουν όποιους δεν τους προσκυνούν, πόσα χρήματα κοστίζουν οι παρελάσεις τεθωρακισμένων συνοδεία αεροπλάνων που κατήργησε η κυβέρνηση το 2010 αλλά επανέφερε η κυβέρνηση 2012 γιατί ξαναγίναμε κιμπάρηδες.
Προτείνω να γίνει ένα εορταστικό επεισόδιο «Τσίπρας MONEY DROP» με ερωτήσεις εμπνευσμένες αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να συμμετέχουν και πολιτικοί. Τραπεζίτης να κάνει ο Γιάνννννννης και αναπληρωματικός του ο Σώρρας. Για παράδειγμα, ερώτηση: Πόσες λιγότερες θέσεις παιδιών σε παιδικούς σταθμούς μάς κοστίζει η θέση αναπληρωτή υπουργού Άμυνας για να βολέψουμε τον σύντροφο Φώτη Κουβέλη; Ας αρχίσουμε σιγά-σιγά να μαθαίνουμε τους αριθμούς, και μετά ασχολούμαστε π.χ. με το ποιες αρμοδιότητες έχει η θέση του κυρ Φώτη. Όποιος ενδιαφέρεται ας διαβάσει εδώ στο ΦΕΚ της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων του, πόσο άχρηστη μας είναι η υπουργική καρέκλα που πληρώνουμε. Κάπως έτσι, όσα δεν έμαθε κανένας τόσα χρόνια παρακολουθώντας λεκτικές ακροβασίες και παπάτζες στις ενημερωτικές εκπομπές των Αυτιάδων, Παπαδάκηδων κ.λπ. και στις σατιρικές των Λαζόπουλων, τα έμαθε σε μια ερώτηση σε ένα τηλεπαιχνίδι. Ποτέ δεν ξέρεις πού θα συναντήσεις την αλήθεια. Η τηλεόραση θα μας σώσει! Αυτό κι ένα τηλεοπτικό φροντιστήριο με τον κο Καρκατσούλη να μας ενημερώνει πως από 65 θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων στα υπουργεία το 2015, ξεπέρασαν τις 156 επί ΠΦΑ, ή πως μέσω της φορολαίλαπας σε άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους, οι μισθοδοτούμενοι από το δημόσιο ταμείο ξεπέρασαν τους 800 χιλιάδες.
Btw το Σάββατο ξεκινούν και πάλι οι 10 φτηνοί Μήτσοι. Μήτσοι ήταν τότε, Μήτσοι θα είναι και τώρα. Φτηνοί ήταν τότε, φτηνοί θα είναι και τώρα. Προπαγάνδα έκαναν τότε, προπαγάνδα θα κάνουν και τώρα. Και δυστυχώς δεν ήταν τόσο εμφανής σαν το τσαντίρι, αλλά ύπουλη και διεισδυτική. Η πολιτική για κάποιους είναι ένα παιχνίδι, ένα στημένο παιχνίδι εναλλαγής ρόλων, για κάποιους είναι ένα τηλεπαιχνίδι να λέμε τις ταρζανιές μας και να πουλάμε ψεύτικα προφίλ image making. Το πολιτικό money drop είναι ευκαιρία η τηλεόραση να πάψει να είναι η πολιτική αποχαύνωσης των πολιτών και να τρολάρει σε ένα τηλεπαιχνίδι πολιτικής αλήθειας. Τρολάρω και εγώ. Αυτά δεν γίνονται! Και επειδή δεν γίνονται, κλείσε την τηλεόραση κι άνοιξε και διάβασε έναν κρατικό προϋπολογισμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.