- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Πρόταση μομφής κατά τριών Χρυσαυγιτών εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Τη διατύπωση πρότασης μομφής κατά των Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, για αντιδεοντολογική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας στον Πρόεδρο της Βουλής.
Η απόφαση ελήφθη με ευρύτατη πλειοψηφία (σ.σ. όλα τα κόμματα πλην ΧΑ), κι αν γίνει δεκτή από την Ολομέλεια θα σημαίνει παρακράτηση του 1/4 της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών.
Θεωρείται δε σχεδόν βέβαιο ότι η στέρηση αποδοχών θα συνδυαστεί και με 15ήμερο αποκλεισμό τους από τις συνεδριάσεις της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας εξαιτίας τουλάχιστον ανάρμοστης τοποθέτησής του στην Ολομέλεια, όπου κάλεσε με απαξιωτικό ύφος τους τέσσερις μουσουλμάνους βουλευτές να δηλώσουν ποια είναι η πατρίδα τους.
Είχαν προηγηθεί οι εξίσου προκλητικές κι απαράδεκτές τοποθετήσεων των δύο βουλευτών Κασιδιάρη και Ηλιόπουλου, οι οποίοι είχαν χαρακτηρίσει «τούρκο πράκτορα» έναν μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατόπιν και αυτών των πρωτοφανών περιστατικών, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε κατηγορήσει ευθέως τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για «επαναλαμβανόμενη και συνειδητή συμπεριφορά η οποία ξεπερνά τα σύνορα του μίσους και του διχασμού».
Είχε καλέσει την Επιτροπή Δεοντολογίας να επιληφθεί του θέματος, ώστε να λάβει οριστική απόφαση για την ποινή εναντίον τους η Ολομέλεια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.