Πολιτικη & Οικονομια

Φώτης Κουβέλης: «Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου»

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ανοίγει τα χαρτιά του για τη συνεργασία με ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4389580.jpg
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κατοχύρωση της πολιτικής του αυτονομίας του επιχειρεί ο νέος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου», ξεκαθαρίζει ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και διευκρινίζει: «Βεβαίως με τον κ. Καμμένο συνεργάζομαι και η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση, όπως και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας».

Στη συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μιλάει επίσης για την υπόθεση της κράτησης των δύο στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφάλειας την Αδριανούπολη της Τουρκίας. «Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των δικαστικών αρχών της Τουρκίας», λέει ο κ. Κουβέλης. «Πρόκειται για γεγονός που σε άλλες εποχές, χωρίς τις σχέσεις έντασης από τη μεριά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, θα είχε αντιμετωπιστεί με τον εξαιρετικά απλό τρόπο της απευθείας συνεννόησης, που μάλιστα διεκδίκησε η χώρα μας από την πρώτη στιγμή. Τώρα η υπόθεση βρίσκεται στο ΥΠΕΞ... Το παλεύουμε, μέχρι τα δύο στρατιωτικά στελέχη μας να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα».

Για τη γενική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο, ο κ. Κουβέλης υποστηρίζει ότι οι γείτονες θέλουν να οξύνουν τα πράγματα. Ωστόσο, δηλώνει αισιόδοξος ότι δεν θα ξεπεράσουν τα όρια.

Τέλος για το ονοματολογικό των Σκοπίων επαναλαμβάνει ότι είναι υπέρ της θέσης μιας ονομασίας κοινής αποδοχής που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ως γεωγραφικό προσδιορισμό, με την απάλειψη από το Σύνταγμα της πΓΔΜ, στη βάση μιας διεθνούς συνθήκης που μπορεί να υπογραφεί, του όποιου αλυτρωτισμού.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ