- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Φώτης Κουβέλης: «Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου»
Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ανοίγει τα χαρτιά του για τη συνεργασία με ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ
Κατοχύρωση της πολιτικής του αυτονομίας του επιχειρεί ο νέος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
«Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου», ξεκαθαρίζει ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και διευκρινίζει: «Βεβαίως με τον κ. Καμμένο συνεργάζομαι και η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση, όπως και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας».
Στη συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μιλάει επίσης για την υπόθεση της κράτησης των δύο στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφάλειας την Αδριανούπολη της Τουρκίας. «Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των δικαστικών αρχών της Τουρκίας», λέει ο κ. Κουβέλης. «Πρόκειται για γεγονός που σε άλλες εποχές, χωρίς τις σχέσεις έντασης από τη μεριά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, θα είχε αντιμετωπιστεί με τον εξαιρετικά απλό τρόπο της απευθείας συνεννόησης, που μάλιστα διεκδίκησε η χώρα μας από την πρώτη στιγμή. Τώρα η υπόθεση βρίσκεται στο ΥΠΕΞ... Το παλεύουμε, μέχρι τα δύο στρατιωτικά στελέχη μας να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα».
Για τη γενική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο, ο κ. Κουβέλης υποστηρίζει ότι οι γείτονες θέλουν να οξύνουν τα πράγματα. Ωστόσο, δηλώνει αισιόδοξος ότι δεν θα ξεπεράσουν τα όρια.
Τέλος για το ονοματολογικό των Σκοπίων επαναλαμβάνει ότι είναι υπέρ της θέσης μιας ονομασίας κοινής αποδοχής που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ως γεωγραφικό προσδιορισμό, με την απάλειψη από το Σύνταγμα της πΓΔΜ, στη βάση μιας διεθνούς συνθήκης που μπορεί να υπογραφεί, του όποιου αλυτρωτισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος ζήτησε τους ελέγχους και πότε;
Με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας
Πώς αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη Ρούμπιο στην Ελλάδα
Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη απόφαση
«Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε Τραμπ και Ρούμπιο»
Η αθέατη πλευρά μιας διπλωματικής θητείας
Η εξέλιξη έρχεται μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα πρέσβης είχε ζητήσει 100.000 δολάρια από δωρητή
Πού οφειλόταν η καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος
Eγκαινίασε τη Σχολή Μη Επανδρωμένων και Αυτονόμων Συστημάτων Θάλασσας στο «ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ»
Παρουσίαση από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη - Ευθεία σύγκριση με την κυβέρνηση
Οι σύντροφοι της Χαριλάου Τρικούπη πήραν ένα άρθρο γνώμης που απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό και του χάρισαν πανελλήνια επιτυχία
Πυρά από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων στη νυν δημοτική αρχή
Η συνομιλία με τους συντελεστές
Είχε αποχωρήσει τον Ιούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ
Τι προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος
Τι αναφέρει ο συντονιστής ομάδας εργασίας για το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα
Με αφορμή τις εξελίξεις στα δυο κόμματα
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η σημερινή εικόνα της Γραμμής 1 είναι προβληματική
Τι είπε για στέγαση και ενεργειακή κρίση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.