Πολιτικη & Οικονομια

Κοστέλο: «Αυξημένη και πολυετής επιτήρηση μετά το τέλος του Μνημονίου»

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kostelo1.jpg
EPA/YANNIS KOLESIDIS

Την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους έκανε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κομισιόν για το ελληνικό ζήτημα Ντέκλαν Κοστέλο ο οποίος βρέθηκε στους Δελφούς για να συμμετέχει στο τρίτο οικονομικό forum. 

O κ. Κοστέλο, επισήμανε ότι πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε σχετική μελέτη για το χρέος ενώ πρόσθεσε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν καλό παρελθόν στο να υλοποιούν αυτά για τα οποία δεσμεύονται οπότε αναμένεται να προχωρήσουν στην έγκριση μέτρων τα οποία θα καταστήσουν το ελληνικό χρέος βιώσιμο».

Ο κ. Κοστέλο υποστήριξε ότι δεν αρκούν τα μέτρα για τη διευθέτηση του χρέους και ότι απαιτείται συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ώστε να διασφαλιστεί η πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας: «Καλούμαστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία πακέτο η οποία θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη στις αγορές αλλά και τα σωστά κίνητρα στην Ελλάδα ώστε να εμμείνει σε σωστές δημοσιονομικές πολιτικές. Δεν θέλουμε πρόσθετες μεταρρυθμίσεις ή λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων αλλά την εφαρμογή των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ