- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρείτε το λάθος στη δήλωση Κοντονή: Με εντολή του πρωθυπουργού, ο φάκελος της Novartis, θα διαβιβαστεί στη Βουλή
Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 2 του Συντάγματος
Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 2 του Συντάγματος, «αν στο πλαίσιο ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου (σ.σ. μέλη της κυβέρνησης), αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση», ήτοι τον εισαγγελικό λειτουργό.
Αυτή την υπενθύμιση κάνει μέσω Facebook ο Γιώργος Φλωρίδης για τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο πως «με εντολή του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, ο φάκελος της υπόθεσης Novartis, θα διαβιβαστεί στη Βουλή».
Η ανάρτηση του κ. Φλωρίδη:
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, δήλωσε ότι «με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, ο φάκελος της υπόθεσης Novartis, θα διαβιβαστεί στη Βουλή».
Το άρθρο 86 παρ. 2 του Συντάγματος αναφέρει:
«Αν στο πλαίσιο ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου (μέλη της Κυβέρνησης), αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ, ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ή ΕΞΕΤΑΣΗ».
Σύμφωνα λοιπόν με τη δήλωση Κοντονή την ανάκριση, προανάκριση ή διοικητική εξέταση την πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ο οποίος στέλνει αμελλητί τα στοιχεία στη Βουλή.
Κρατάω για άλλο σχόλιο την ωμή παραβίαση της μυστικότητας της προανακριτικής διαδικασίας, η οποία σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, πραγματοποιήθηκε με τη συνέργεια Δικαστικών Λειτουργών, και οι οποίοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση Κοντονή, συνέδραμαν τον Ανακριτή-Πρωθυπουργό στα δικαστικά του καθήκοντα.
Κάποια ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, ίσως μπορούσε να μας διαφωτίσει σχετικά.
Είναι προφανές ότι τίποτα δεν έχει απομείνει όρθιο σε οποιαδήποτε θεσμική λειτουργία της χώρας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.