Πολιτικη & Οικονομια

Κοντονής απαντά σε Άδωνι: Να μην απειλεί πολύ ότι θα στείλει κόσμο στη φυλακή, γιατί μπορεί να συμβεί το αντίθετο

«Είναι πολύ νωρίς να προβαίνουν σε τέτοιου είδους δηλώσεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kontonis.jpg
EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα στείλει κόσμο στη φυλακή σχετικά με την  υπόθεση Novartis, ο κ. Κοντονής είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη: «Τον κ. Γεωργιάδη τον έχω ακούσει πολλές φορές να απειλεί με φυλακή διάφορα πολιτικά πρόσωπα. Τον έχω ακούσει για τον κ. Καμμένο, για τον κ. Πολάκη, τώρα έχει πιάσει εμένα και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Να μην το μεταχειρίζεται τόσο πολύ αυτό, ότι θα στείλει στη φυλακή, γιατί καμιά φορά μπορεί να συμβεί το αντίθετο».

Για τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά περί νέας συκοφαντίας εναντίον του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «αν υπάρχουν συκοφαντίες, ο κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να αποταθεί στη δικαιοσύνη, να αποδείξει την αθωότητά του και να εγκαλέσει όποιον άδικα τον έχει κατηγορήσει».

«Είναι πολύ νωρίς να προβαίνουν σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Καλό θα ήταν πρώτα να μελετήσουν τη δικογραφία και οι ίδιοι και μετά να προβούν σε τέτοιου είδους δηλώσεις» είπε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε πως «δεν είναι μόνο βιαστικές αυτές οι τοποθετήσεις, είναι και απαξιωτικές για μία εισαγγελική έρευνα που κράτησε έναν χρόνο, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία της δικαστικής συνδρομής με ξένα κράτη και θεωρώ ότι έχει σχηματιστεί μία δικογραφία, η οποία πρέπει να μελετηθεί πολύ σοβαρά».

Ερωτηθείς γιατί βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση τη δεδομένη χρονική στιγμή, απάντησε πως «τώρα τελείωσε η έρευνα του εισαγγελέα διαφθοράς», ενώ στα όσα ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος περί προσπάθειας διαμόρφωσης ενός «σκηνικού φτηνού πολιτικού αντιπερισπασμού» από την πλευρά της κυβέρνησης, σχολίασε: «Δεν ξέρω πού εμπλέκεται ο κ. Βενιζέλος και πού διασταυρώνεται με την όλη υπόθεση αλλά αν θέλουν να πούνε ότι υπάρχει μία σκοπιμότητα από την άποψη του χρόνου θέλω να σας πω ότι τώρα ολοκληρώθηκε αυτή η έρευνα. Ήταν εισαγγελική έρευνα αποκλειστικά και μόνο και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι».

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «η κυβέρνηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να λάμψει η αλήθεια και να πέσει άπλετο φως σε πάρα πολλές υποθέσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη», επισημαίνοντας πως «προσπαθούμε να ρίξουμε άπλετο φως σε όλες εκείνες τις υποθέσεις που έχουν ταλανίσει την ελληνική κοινωνία και όλοι έχουν καταλάβει ότι στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη γινόταν ένα πάρτι δισεκατομμυρίων εις βάρος της ελληνικής οικονομίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ