Ντόρα Μπακογιάννη για Σκοπιανό: Κι εγώ θα ήθελα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ (video)
Το καυστικό της σχόλιο για όσα στελέχη της ΝΔ δεν δέχονται τον όρο «Μακεδονία» στη νέα πρόταση
Το θέμα της ονομασίας έχει διχάσει τη Νέα Δημοκρατία, με πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαχωρίζουν τη θέση τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δέχονται τον όρο «Μακεδονία» στο νέο όνομα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του: «Εγώ δεν θέλω το όνομα "Μακεδονία"».
Η Ντόρα Μπακογιάννη ερωτήθηκε σε εκπομπή του Action 24 για το Σκοπιανό και τις διαφωνίες που έχουν προκύψει στη ΝΔ, και απάντησε δεικτικά: «Και εγώ θα ήθελα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ».
Για το ίδιο θέμα κλήθηκε να τοποθετηθεί και το πρωί της Τετάρτης. Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του ANT1 ανέφερε ότι «θα είναι εθνική ήττα για την Ελλάδα αν αλλάξει μόνο το όνομα FYROM, χωρίς αλλαγές σε σύνταγμα και αλυτρωτισμό».
Αφού υπεραμύνθηκε της σύνθετης ονομασίας erga omnes (εφόσον αυτή συνοδευτεί από τις απαραίτητες αλλαγές στον καταστατικό χάρτη της γειτονικής χώρας), άφησε εκ νέου αιχμές κατά στελεχών της ΝΔ που αρνούνται λύση με τον όρο «Μακεδονία», λέγοντας: «Εγώ δεν είμαι γραφική».
«Σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει το όνομα "Μακεδονία", υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα. Όποτε και να ψάξετε δηλώσεις δικές μου, από το 1990 μέχρι σήμερα, λέω την ίδια κουβέντα» τόνισε και πρόσθεσε: «Αν το FYROM αλλάξει με άλλο όνομα και η κατάσταση παραμείνει ως έχει, έχουμε υποστεί εθνική ήττα».
Δεν πάει στο συλλαλητήριο
Σε ερώτηση για το αν θα δώσει το παρών στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Σκοπιανό, απάντησε ότι έχει υπάρξει υπουργός Εξωτερικών που διαπραγματεύτηκε το θέμα της ονομασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πάει.
Υπενθύμισε, όμως, ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση «όρθωσε το ανάστημά της στο Βουκουρέστι».
Παράλληλα, εξέφρασε τον φόβο της ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάει σε «σαλαμοποίηση της κατάστασης», εξέλιξη η οποία θα απεμπολήσει «το κεκτημένο του Βουκουρεστίου το οποίο λειτουργούσε ως μοχλός πίεσης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.