- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ντόρα Μπακογιάννη για Σκοπιανό: Κι εγώ θα ήθελα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ (video)
Το καυστικό της σχόλιο για όσα στελέχη της ΝΔ δεν δέχονται τον όρο «Μακεδονία» στη νέα πρόταση
Το θέμα της ονομασίας έχει διχάσει τη Νέα Δημοκρατία, με πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαχωρίζουν τη θέση τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δέχονται τον όρο «Μακεδονία» στο νέο όνομα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του: «Εγώ δεν θέλω το όνομα "Μακεδονία"».
Η Ντόρα Μπακογιάννη ερωτήθηκε σε εκπομπή του Action 24 για το Σκοπιανό και τις διαφωνίες που έχουν προκύψει στη ΝΔ, και απάντησε δεικτικά: «Και εγώ θα ήθελα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ».
Για το ίδιο θέμα κλήθηκε να τοποθετηθεί και το πρωί της Τετάρτης. Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του ANT1 ανέφερε ότι «θα είναι εθνική ήττα για την Ελλάδα αν αλλάξει μόνο το όνομα FYROM, χωρίς αλλαγές σε σύνταγμα και αλυτρωτισμό».
Αφού υπεραμύνθηκε της σύνθετης ονομασίας erga omnes (εφόσον αυτή συνοδευτεί από τις απαραίτητες αλλαγές στον καταστατικό χάρτη της γειτονικής χώρας), άφησε εκ νέου αιχμές κατά στελεχών της ΝΔ που αρνούνται λύση με τον όρο «Μακεδονία», λέγοντας: «Εγώ δεν είμαι γραφική».
«Σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει το όνομα "Μακεδονία", υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα. Όποτε και να ψάξετε δηλώσεις δικές μου, από το 1990 μέχρι σήμερα, λέω την ίδια κουβέντα» τόνισε και πρόσθεσε: «Αν το FYROM αλλάξει με άλλο όνομα και η κατάσταση παραμείνει ως έχει, έχουμε υποστεί εθνική ήττα».
Δεν πάει στο συλλαλητήριο
Σε ερώτηση για το αν θα δώσει το παρών στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Σκοπιανό, απάντησε ότι έχει υπάρξει υπουργός Εξωτερικών που διαπραγματεύτηκε το θέμα της ονομασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πάει.
Υπενθύμισε, όμως, ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση «όρθωσε το ανάστημά της στο Βουκουρέστι».
Παράλληλα, εξέφρασε τον φόβο της ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάει σε «σαλαμοποίηση της κατάστασης», εξέλιξη η οποία θα απεμπολήσει «το κεκτημένο του Βουκουρεστίου το οποίο λειτουργούσε ως μοχλός πίεσης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπολίτευση μιλά για «χρηματοδότηση»
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Στρατηγική συνεργασία σε εκπαίδευση, γλώσσα, ιστορία, πανεπιστήμια
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Επιδοτείται και η μερική απασχόληση
Οι δικαστές θα έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στον φάκελο κάθε υπόθεσης
Η κυβέρνηση έθεσε ως προϋπόθεση για τη συνάντηση να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου
Ο Van Weel σε συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη: Η Ελλάδα σημαντικός παράγοντας ασφάλειας
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Μείωση 3,3% των τιμών εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Νοέμβριο
Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα – Ασφαλή τα πληρώματα, περιορισμένες ζημιές
Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στο Μαξίμου στο μπλόκο της Νίκαιας
Ρήξη στον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μετά την απόφαση Καρυστιανού για δημιουργία πολιτικού φορέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.