Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν θα πάω στο συλλαλητήριο της Αθήνας
«Είναι έγκλημα όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια ‘’Μακεδονία’’ και εμείς να τους λέμε ‘’φούφουτους’’»
«Εγώ δεν θα πάω στο συλλαλητήριο της Αθήνας», ξεκαθάρισε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει λύση στο Σκοπιανό.
«Ο καθένας από τους βουλευτές της ΝΔ είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει… Εγώ δεν θα πάω, αλλά σέβομαι αυτούς που θα πάνε και δεν θα κουνάω το δάχτυλο» τόνισε.
Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ «είναι έγκλημα όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια ‘’Μακεδονία’’ και εμείς να τους λέμε ‘’φούφουτους’’», ενώ αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις του 2008 είπε ότι «η τότε κυβέρνηση και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα χαράξαμε κοινή εθνική γραμμή πάνω στην όποια πάτησε σήμερα ο κ. Τσίπρας».
Η βουλευτής ξεκαθάρισε ακόμα ότι στη ΝΔ υπάρχει μια και ενιαία γραμμή, αυτή του Μητσοτάκη.
«Το πληρώσαμε, και εγώ το πλήρωσα το Βουκουρέστι, αλλά θα το ξανάκανα, γιατί οι μεγάλες δυνάμεις δεν δέχονται να τους λες ξερό ‘’όχι’’, αλλά θα το ξανάκανα, και όλοι μας θα το ξανακάναμε» σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Εγώ διαπραγματεύτηκα κάτω από την ελληνική σημαία, ξέρω τι σημαίνει διαπραγμάτευση» παρατήρησε σε προσωπικό τόνο.
Όλα τα κόμματα και οι κοινοβουλευτικοί ηγέτες είπαν τότε ότι έχουμε κοινή εθνική γραμμή, υπενθύμισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών. Ανέφερε επίσης ότι «σήμερα στη ΝΔ δεν υπάρχουν δυο γραμμές και η γραμμή του κ. Μητσοτάκη έχει γίνει αποδεκτή από όλους».
Ερωτηθείσα εξάλλου για τις αναφορές Ζάεφ ότι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις είχαν δεχτεί την ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια», όπως επίσης είχαν δεχτεί άλλες ελληνικές κυβερνήσεις στο παρελθόν και διπλή χρήση, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε στον σταθμό ότι καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει συζητήσει θέμα διπλής ονομασίας στις διαπραγματεύσεις με τη Σκοπιανή κυβέρνηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.