- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρωθυπουργός Σκοπίων: Αλλάζουμε ονόματα σε αεροδρόμιο και δρόμους
«Δεν έχουμε εδαφικές αξιώσεις», το σχόλιό του μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός
Tη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου της πΓΔΜ που οδηγεί προς την Ελλάδα, ανήγγειλε ο πρωθυπουργός της βαλκανικής χώρας Ζόραν Ζάεφ, σε κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στο Νταβός.
Ο Ζόραν Ζάεφ σημείωσε ότι οι ενέργειες αυτές στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση του, αποδεικνύουν ότι η χώρα του δεν έχει εδαφικές αξιώσεις.
Το αεροδρόμιο των Σκοπίων και ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος της πΓΔΜ μετονομάστηκαν σε «Μέγας Αλέξανδρος» από την τότε κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι. Όπως γνωστοποίησε ο Ζόραν Ζάεφ ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος θα μετονομαστεί σε αυτοκινητόδρομο «Φιλίας».
Ακόμη, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησής του στη διαπραγματευτική διαδικασία για την αναζήτηση λύσης στο θέμα του ονόματος, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και ανήγγειλε την ανύψωση των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, υπό την παρακολούθηση των πρωθυπουργών των δύο κρατών.
Ο Ζόραν Ζάεφ σημείωσε ότι μετά από 25 και πλέον χρόνια έφθασε πλέον η στιγμή να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ονομασίας, εξέλιξη, που όπως είπε, θα βοηθούσε ιδιαίτερα στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής προοπτικής της χώρας του, προκειμένου να επιτευχτεί ο στρατηγικός στόχος της πΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση που θα μπορούσε να δρομολογηθεί στο θέμα του ονόματος πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν της την εθνική αξιοπρέπεια των λαών και των δύο χωρών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Ποιους αφορά η συμπληρωματική πληρωμή
Κατάθεση στεφανιού από τον ΠτΔ στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ
«Η αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο υπενθυμίζουν το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο Ελληνισμός», τόνισε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει «νίκη για την πόλη» τη συμφωνία για τη ΔΕΘ
Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός πέτυχε την εισαγωγή του στο ΕΚΠΑ μέσω της ειδικής κατηγορίας
Οι αιτήσεις, η κλήρωση και όλα όσα αλλάζουν
«Δεν θα καθίσω να σας ακούσω με αυτή τη συμπεριφορά», τόνισε ο πρωθυπουργός
Η επέτειος της Μεταπολίτευσης υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία απαιτεί θεσμικό σεβασμό, πολιτική συνεννόηση και διαρκή εγρήγορση.
«Να δείξουμε στους πολίτες ότι το πολιτικό σύστημα έχει δυνατότητα να αναγεννηθεί» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρενέβαινε συνεχώς στην ομιλία του μιλώντας εκτός μικροφώνου
Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού
«Σε όλη την Ευρώπη έχουμε υψηλή φορολογία στα καύσιμα, εμείς ως Ελλάδα είμαστε περίπου στη μέση»
Πότε θα πάρουν τα χρήματα των συντάξεών τους
Τι ώρα θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα στα ΑΤΜ
Το σχόλιο του βουλευτή στην ανάρτηση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.