Πολιτικη & Οικονομια

Άνω-κάτω οι ΑΝΕΛ μετά τα «γαλλικά» Ζουράρι κατά Ολυμπιακού και Άρη

Ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησής του - Οργισμένες ανακοινώσεις για το παραλήρημα του υφυπουργού Παιδείας - «Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
zouraris2342.gif
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Φωτιά» άναψαν στην πολιτική σκηνή οι υβριστικές δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι κατά Ολυμπιακού και Άρη. Το παραλήρημα του υφυπουργού Παιδείας προκάλεσε σοβαρές αναταράξεις, κάνοντας άνω-κάτω τους ΑΝΕΛ, δύο 24ωρα πριν από την ψήφιση του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου, το οποίο είναι γεμάτο προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης.

Το «Βήμα» υποστηρίζει σε δημοσίευμά του πως ο ίδιος ο κ. Ζουράρις, σε δήλωσή του, φέρεται να είπε ότι θα υποβάλλει την παραίτησή του, την οποία και θα ανακοινώσει τη Δευτέρα στη Βουλή.

Έντονη η ενόχληση σε Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ φέρεται να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τα τεκταινόμενα, εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του στον κ. Ζουράρι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί του.

Ήδη, από το πρωί της Κυριακής, ο  βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος έθεσε θέμα παραίτησης του υφυπουργού Παιδείας από την κυβέρνηση, την ώρα που αρκετοί βουλευτές του κόμματος εμφανίζονται διατεθειμένοι ακόμη και να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο αν δεν τον δουν να φεύγει από την κυβέρνηση.

zouraris.gif
EUROKINISSI

Επισήμως, πάντως, από το κόμμα των ΑΝΕΛ το μόνο σχόλιο που έχει γίνει είναι ότι «αναμένονται εξελίξεις και ανακοινώσεις».

Τα «γαλλικά»

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο υφυπουργός Παιδείας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95,5, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Ολυμπιακού, επισημαίνοντας: «Βουντού, βουντού, βουντού, και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι...».

Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχτηκε καταφέρθηκε και κατά του Άρη, λέγοντας: «Ποιος γ.... τον Αρη».

(Αρχίζει στο 28.30)

Δημήτρης Καμμένος: Ή εγώ ή αυτός

«Ή αυτός ή εγώ. Ή θα του βάλουν μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση. Να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος» ανέφερε σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Καμμένος, εκφράζοντας την έντονη ενόχλησή του.

kammenos23423.gif
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Δεν θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από τον Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα... Δεν χωράει ούτε το "ποιητική αδεία". Θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση πλέον. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλει επί προσωπικού» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «κατάπτυστη» την τοποθέτηση του υφυπουργού Παιδείας.

ONLARISSA.GR - Λιμάνι Αγιοκάμπου

ΝΔ: Είναι το σύμβολο του εκφυλισμού αυτής της κυβέρνησης

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Ζουράρις αλλά «ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν», φωτογραφίζοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Καραπαπάς για Ζουράρι: «Αυτό το σκουλήκι...»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού. Με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο διευθυντής επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς ανέφερε:

Οι άνθρωποι δεν κάνουν πίσω. Δεν θα κάνουμε και εμείς. Αυτό το σκουλήκι ξαναέβρισε χυδαία τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δημόσια και φυσικά θα παραμείνει Υφυπουργός Παιδείας (για να συνεχίζει να μας βρίζει)...

Υγ.: Αλήθεια οι βουλευτές του Πειραιά δε νοιώθουν προσβεβλημένοι από τη συνεχή πρόκληση αυτού του γελοίου;.

 

 

 

ΠΑΕ Άρης: Θα πράξουμε τα δέοντα

«Γραφικό» και «ασόβαρο» χαρακτηρίζει η ΠΑΕ Άρης τον Κώστα Ζουράρι. Στην ανακοίνωσή της καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τον καθαιρέσει από το αξίωμα του υφυπουργού Παιδείας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Όσοι διαθέτουν ίχνος, έστω, σοβαρότητας και αυτοσεβασμού, έχουν πάψει προ πολλού να ασχολούνται στα σοβαρά με τον γραφικό…  Ζουράρι. Εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει κάθε επαφή με τη σοβαρότητα, προφανώς λόγω… ηλικίας. Έχει το ακαταλόγιστο ο άνθρωπος…Με την θεσμική του ιδιότητα, όμως, αυτή του υφυπουργού Παιδείας, υπέπεσε σήμερα σ' ένα ολέθριο ολίσθημα, σ' ένα ραδιοφωνικό παραλήρημα, που είχε ύφος πεζοδρομίου (σ’ αυτά είναι καλός…).  
 
Και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε –δυστυχώς- μαζί του. Ο Ζουράρις είναι πολύ μικρός για να πιάνει στο στόμα του τον ΑΡΗ.
 
Το ποιος είναι ο ΑΡΗΣ και ο κόσμος του θα το διαπιστώσει ο ίδιος προσωπικά στις επόμενες εκλογές. Θα πρέπει να γνωρίζει ο γραφικός Ζουράρις ότι ο λαός του ΑΡΗ, όπως ξέρει να επιβραβεύει, ξέρει και να τιμωρεί. Με αμείλικτο τρόπο μάλιστα. Όποιος… σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες...
 
Δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο γι’ αυτόν. Καλούμε, όμως, τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, να παρέμβει άμεσα και να τον καθαιρέσει από το πόστο που κατέχει. Διότι, οι χυδαίες βωμολοχίες του υφυπουργού του προκαλούν διχαστικές τάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
 
Πέραν τούτου, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει στη διάθεσή της το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης και θα πράξει τα δέοντα. Ελπίζουμε, μόνο, να μην... κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική του ασυλία.
 
Τέλος, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη στάση που κράτησε ο ραδιοφωνικός παραγωγός (σε σταθμό της Θεσσαλονίκης μάλιστα!!!), που φιλοξένησε τον Ζουράρι. Αντί να τον εγκαλέσει τη στιγμή που εκφραζόταν χυδαία για τον ΑΡΗ, αυτός προτίμησε να χαριεντίζεται μαζί του… Τον αφήνουμε στην κρίση του κόσμου
.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ