- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη δημοσιότητα οι μεγαλοοφειλέτες σε Εφορία κι Ασφαλιστικά Ταμεία
Για χρέη άνω των 150.000 ευρώ
Στη σέντρα βγάζει το υπουργείο Οικονομικών τους μεγαλοοφειλέτες σε Εφορία κι Ασφαλιστικά Ταμεία.
Σύμφωνα με το newsit.gr, όσοι χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων προσαυξήσεων και προστίμων) θα δουν το όνομά τους στο διαδίκτυο.
Στις νέες λίστες που ετοιμάζονται από το υπουργείο Οικονομικών θα περιλαμβάνονται όσοι χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες. Θα είναι κοινές και θα αναγράφουν το σύνολο των οφειλών κάθε φορολογούμενου στη φορολογική διοίκηση και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ).
Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, το ΚΕΑΟ έχει ήδη αποστείλει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα στοιχεία για τους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και μετά από μια σύντομη επεξεργασία θα συνδυαστούν με τα στοιχεία για τους μεγαλοοφειλέτες της φορολογικής διοίκησης και θα αναρτηθούν στη συνέχεια στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr).
Η επικαιροποίηση και ανάρτηση των λιστών περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα που οφείλει να εκπληρώσει η κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση.
Η ΑΑΔΕ ετοιμάζει δυο «μαύρες» λίστες για τις οφειλές προς την Εφορία και τα Ταμεία και έχει παρέλθει ένα έτος από τότε που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα. Μια λίστα για τα φυσικά πρόσωπα και άλλη μια για τα νομικά πρόσωπα.
Η λίστα για τα φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:
- Αριθμός Φορολογικού Μητρώου.
- Επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα.
Βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία, Ε.Φ.Κ.Α., μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων και παρατηρήσεις.
Ο κατάλογος των οφειλετών για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες περιλαμβάνει:
- ΑριθμόΦορολογικού Μητρώου.
- Επωνυμία, διεύθυνση έδρας.
Βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία, Ε. Φ.Κ.Α., μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων και παρατηρήσεις.
Μία ακόμη ευκαιρία
Το υπουργείο θέλοντας να δώσει στους ανωτέρω μία ακόμη ευκαιρία, θα τους δώσει την δυνατότητα πριν δουν το όνομά τους στο διαδίκτυο να… πληρώσουν.
Τουλάχιστον 8 ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση των λιστών θα λάβουν ηλεκτρονική ειδοποίηση με την οποία θα καλούνται, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τη Φορολογική Διοίκηση και τον Ε.Φ.Κ.Α., κατά περίπτωση. Ουσιαστικά θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τις οφειλές τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.