- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Στη δημοσιότητα οι μεγαλοοφειλέτες σε Εφορία κι Ασφαλιστικά Ταμεία
Για χρέη άνω των 150.000 ευρώ
Στη σέντρα βγάζει το υπουργείο Οικονομικών τους μεγαλοοφειλέτες σε Εφορία κι Ασφαλιστικά Ταμεία.
Σύμφωνα με το newsit.gr, όσοι χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων προσαυξήσεων και προστίμων) θα δουν το όνομά τους στο διαδίκτυο.
Στις νέες λίστες που ετοιμάζονται από το υπουργείο Οικονομικών θα περιλαμβάνονται όσοι χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες. Θα είναι κοινές και θα αναγράφουν το σύνολο των οφειλών κάθε φορολογούμενου στη φορολογική διοίκηση και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ).
Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, το ΚΕΑΟ έχει ήδη αποστείλει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα στοιχεία για τους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και μετά από μια σύντομη επεξεργασία θα συνδυαστούν με τα στοιχεία για τους μεγαλοοφειλέτες της φορολογικής διοίκησης και θα αναρτηθούν στη συνέχεια στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr).
Η επικαιροποίηση και ανάρτηση των λιστών περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα που οφείλει να εκπληρώσει η κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση.
Η ΑΑΔΕ ετοιμάζει δυο «μαύρες» λίστες για τις οφειλές προς την Εφορία και τα Ταμεία και έχει παρέλθει ένα έτος από τότε που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα. Μια λίστα για τα φυσικά πρόσωπα και άλλη μια για τα νομικά πρόσωπα.
Η λίστα για τα φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:
- Αριθμός Φορολογικού Μητρώου.
- Επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα.
Βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία, Ε.Φ.Κ.Α., μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων και παρατηρήσεις.
Ο κατάλογος των οφειλετών για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες περιλαμβάνει:
- ΑριθμόΦορολογικού Μητρώου.
- Επωνυμία, διεύθυνση έδρας.
Βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία, Ε. Φ.Κ.Α., μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων και παρατηρήσεις.
Μία ακόμη ευκαιρία
Το υπουργείο θέλοντας να δώσει στους ανωτέρω μία ακόμη ευκαιρία, θα τους δώσει την δυνατότητα πριν δουν το όνομά τους στο διαδίκτυο να… πληρώσουν.
Τουλάχιστον 8 ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση των λιστών θα λάβουν ηλεκτρονική ειδοποίηση με την οποία θα καλούνται, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τη Φορολογική Διοίκηση και τον Ε.Φ.Κ.Α., κατά περίπτωση. Ουσιαστικά θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τις οφειλές τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.