Πολιτικη & Οικονομια

Επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα

Στόχος η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης να επικυρωθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΝΤΕΛΙΑ ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ ΔΝΤ
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην Αθήνα επιστρέφουν σήμερα Τρίτη οι επικεφαλής των θεσμών, «προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στόχος είναι η τελική συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης να επικυρωθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, εφόσον έχουν νομοθετηθεί όλα τα προαπαιτούμενα, ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά από την ολοκλήρωση του EuroWorking Group.

Κατά την ίδια πηγή, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, όλες οι πλευρές εξέφρασαν στο EuroWorking Group την πεποίθηση ότι η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών (Staff Level Agreement) είναι εφικτή μέχρι το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

Τα ενεργειακά στην ατζέντα των επαφών με τους επικεφαλής των θεσμών την Τρίτη

Στο μεταξύ, τα ενεργειακά ζητήματα θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων των επικεφαλής των θεσμών με την ελληνική πλευρά.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

10.30 Εναρκτήρια συνάντηση

12:00 Ενέργεια.

Τα σημαντικά μέτωπα που απομένουν για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης είναι τα εξής: Ελληνικό, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, κοινωνικά επιδόματα και ενεργειακά. Η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει αποδεχτεί την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ κάτι που θα γίνει με την πώληση δύο μονάδων στη Μεγαλόπολη και ενδεχομένως και των μονάδων στη Φλώρινα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ