- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα»
Τις συστάσεις του προς την τρόικα θα απευθύνει ο Σέφας Λουμίνα
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ δρ. Σέφας Λουμίνα πραγματοποίησε επίσκεψη αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα με στόχο να εξετάσει τις επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας στα κοινωνικοοικονομικά ανθρώπινα δικαιώματα.
«Τα μέλη της τρόικας είναι, σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία υποχρεωμένα να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε κάθε διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε ο ίδιος την Παρασκευή παρουσιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα της επίσκεψής του στη χώρα μας.
Ο κ. Λουμίνα κάλεσε την κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα Ταμείο Ενδυνάμωσης για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή συνεταιρισμών ή τοπικών οργανώσεων στους διαγωνισμούς για τις ιδιωτικοποιήσεις. Εξέφρασε την ανησυχία του για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τη αύξηση των αστέγων που σήμερα αγγίζει τα 20.000 άτομα, ενώ αναφορικά με τα επιδόματα εργασίας πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση συμφώνησε με την Τρόικα την επέκταση των επιδομάτων ανεργίας. Όμως μιλάμε για 200 ευρώ τον μήνα, ποσό πολύ χαμηλότερο από το όριο της φτώχειας. Σήμερα η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης που δεν έχει ένα πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης που να αποτελεί δίχτυ προστασίας». Επίσης «η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας: 38% - πάνω από ένας στους τρεις».
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ καταδίκασε τις περιπτώσεις των εγκλημάτων ρατσιστικής βίας και πρότεινε την άμεση αντιμετώπισή τους. Ο ίδιος αναμένεται να υποβάλει την έκθεση με τα ευρήματά και τις συστάσεις του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ τον Μάρτιο του 2014.
Α.Ν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια
Οι πληρωμές και τα εκταμιευμένα κεφάλαια δανείων ανέρχονται συνολικά σε 28,4 δισ. ευρώ
«Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Ό,τι θέλω να πω, το λέω μόνη μου, καθαρά και με την υπογραφή μου»
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Παρεμβάσεις σε τρία κρίσιμα πεδία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου, προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.