Πολιτικη & Οικονομια

Ο Τσόρτσιλ σε πεντόλιρο

Θα κυκλοφορήσει το 2016

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40005-85341.jpg

Το βλοσυρό βλέμμα του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ουίνστον Τσόρτσιλ επέλεξαν οι Βρετανοί για το νέο χαρτονόμισμα των πέντε λιρών, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2016, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας. Το πορτραίτο του Τσόρτσιλ, που θα φιλοτεχνεί την πίσω πλευρά του χαρτονομίσματος, προέρχεται από μία φωτογραφία του βρετανού ηγέτη που τράβηξε ο Γουσούφ Καρς στις 30 Δεκεμβρίου του 1941.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Σερ Μέρβιν Κινγκ είπε ότι ο Τσόρτσιλ επελέγη για το νέα χαρτονόμισμα «ως ήρωας ολόκληρου του ελεύθερου κόσμου». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα χαρτονομίσματά μας αναγνωρίζουν τη ζωή και το έργο σπουδαίων Βρετανών. Ο σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ υπήρξε ένας πραγματικά σπουδαίος ηγέτης, ρήτορας και συγγραφέας».

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντώνης Σαμαράς
O Σαμαράς είναι μόνο σαμαρικός

Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY