Πολιτικη & Οικονομια

Η εβδομάδα του Forrest Gump 433

Μέλος του συλλόγου για την κατάργηση της ηλεκτρονικής εκτέλεσης του Γαλάζιου Δούναβη, στις αναμονές των τηλεφώνων

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 433
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Forrest Gump 433
Forrest Gump 433

Να αντικατασταθεί μέρος των καλλιεργειών φράουλας, στη Νέα Μανωλάδα, με την καλλιέργεια γαριφάλων για μπουζούκια.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο άνθρωπος που μας γυρίζει με τη δίκη του πίσω στα νοσταλγικά χρόνια της αφθονίας, υπενθυμίζει...


Η απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Make up artist του Πέτρου Γαϊτάνου


Η δημοσκοπική αναγωγή της εβδομάδας

Δεδομένου ότι αυτοί που ισχυρίζονται ότι τώρα έχουμε χούντα (και το φωνάζουν με κάθε μέσο) είναι οι ίδιοι που θεωρούν ότι ήταν καλύτερα επί δικτατορίας, καταλήγει κανείς εύκολα στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερα να έχεις χούντα και να μην μπορείς να μοιραστείς τη διαπίστωση αυτή με το διπλανό σου, παρά να έχεις χούντα και να το φωνάζεις μέσω Facebook.


Η δημοσκοπική πρόβλεψη της εβδομάδας

Κατά πάσα πιθανόητα, σε έρευνα που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα του 2056 (δηλαδή ακριβώς 46 χρόνια μετά την επιβολή της «χούντας του Μνημονίου»), το 30% των πολιτών θα δηλώνει ότι ήταν καλύτερα εκείνη την εποχή παρά στη δική του.


Το κρυφό κίνητρο της εβδομάδας

Τη μια στιγμή ο Σεραφείμ Πειραιώς και ο Χρήστος Παππάς (Ο ουρητής της Χρυσής Αυγής) πηγαίνουν μαζί και καταθέτουν μήνυση εναντίον της παράστασης «Corpus Christi» και λίγους μήνες μετά, ο ένας κατηγορεί τον άλλο ως «Παγανιστή» και «λάτρη του Δία». Πιθανότατα, ο μητροπολίτης μόλις ανακάλυψε ότι η εταιρεία που χρέωσε 3,5 εκατομύρια την Εκκλησία της Ελλάδος για ένα site ήταν πολιτικά με τη Χρυσή Αυγή...


Η οικονομική πρόταση της εβδομάδας

Να αντικατασταθεί μέρος των καλλιεργειών φράουλας, στη Νέα Μανωλάδα, με την καλλιέργεια γαριφάλων για μπουζούκια. Έτσι, ο παραγωγός θα πετάει κατευθείαν το προϊόν του στην πίστα και δεν θα αναγκάζεται να το αγοράζει υπερτιμολογημένο από τις λουλουδούδες του κέντρου, με αποτέλεσμα να ξοδεύει 6χίλιαρα, να μην του μένουν μετά χρήματα να πληρώνει τους εργάτες του και να εκτίθεται.


Η προσβολή της εβδομάδας

Η αντίδραση του Πάνου Καμμένου με μήνυση, στο Tweet του Άδωνι Γεωργιάδη, όπου όχι μόνο υπονοεί ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων βάφει τα μαλλιά του με τη βαφή Νο 7 της Loreal, αλλά επισημαίνει ότι του έχει ξεφύγει και λίγο στο πλάι. Προφανώς ο Πάνος Καμμένος δεν απάντησε δικαστικά για το θέμα του βαψίματος των μαλλιών, αφού είναι σίγουρο ότι δεν θεωρεί προσβλητικό κάτι τέτοιο, διότι τότε θα ήταν σαν να υποτιμά πολλούς, ανεξάρτητους (και βαμμένους κομοδινί) Έλληνες. Μάλλον η μήνυση πρέπει να αφορά το σχόλιο περί πλημμελούς βαψίματος, που θίγει και δυσφημεί την επαγγελματική επάρκεια του κομμωτή. Ή την ανακρίβεια στον εντοπισμό του αριθμού και της μάρκας της βαφής. Όπως και να ’χει, πάντως, πρέπει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για να τεκμηριώσει την αγωγή του, να κόψει τούφα από τα μαλλιά του παρουσία εισαγγελέα και να την παραδώσει σε σφραγισμένο φάκελο για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, ώστε να έχει την εξέταση των πραγματογνωμόνων στο δικαστήριο.


Η παράπλευρη απώλεια της εβδομάδας

Το γεγονός ότι η Ελληνίδα φοιτήτρια βρήκε τον μπελά της εξαιτίας του φλέρτ που της έκανε ο Τσετσένος βομβιστής της Βοστώνης, κλείνει για πολύ καιρό την πόρτα της ελπίδας σε δεκάδες ομοεθνείς του, οι οποίοι ή θα αναγκάζονται να λένε ψέματα για την καταγωγή τους όταν θέλουν να φλερτάρουν κάποια ξένη ή θα πέφτουν πάνω σε αδιαπέραστο τείχος από αρνήσεις.


H παραπλανητική διαφήμιση της εβδομάδας

Η λαμπάδα «εμπνευσμένη απ’ τις πίστες», της νονάς Στανίση, όπως αναφέρεται σαφώς στο ραδιοφωνικό διαφημστικό των Jumbo. Μόνο που, αντίθετα με την υπόσχεση, ούτε λαμπάδα με μίνι λαϊκής τραγουδίστριας έχει κυκλοφορήσει ούτε λαμπάδα-πανεράκι με γαρίφαλα ούτε βέβαια λαμπάδα-σαμπάνια πίστας.


Η θρησκευτική πράξη της εβδομάδας

Το χειροκρότημα στον Άκη Τσοχατζόπουλο από κάποιους που βρέθηκαν μπροστά στην προσαγωγή του στο δικαστήριο. Προφανώς οι αυστηροί έλεγχοι των αλλόθρησκων εμπόδισαν τους πιστούς του «Τσοχατζοπουλισμού» να συνεχίσουν το τάμα, ανεβαίνοντας γονατιστοί τα σκαλιά μέχρι την αίθουσα και να φιλήσουν τα πόδια του πνευματικού τους ηγέτη.


Η πιο κωμική στιγμή της εβδομάδας

Η φράση «Θα αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας» από τον Αντώνη Σαμαρά, τον πρωθυπουργό δηλαδή που δύο μέρες πριν είχε ανακοινώσει με υπερηφάνεια ότι για κάθε απόλυση στο δημόσιο θα γίνεται και μία πρόσληψη!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ