Πολιτικη & Οικονομια

Πάρ’ το οικολογικά

Μια μεγάλη, τολμηρή πρωτοβουλία

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 252
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38605-86938.jpg

Οι Έλληνες βουλευτές αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητά τους με υβριδικές λιμουζίνες 3.500 χιλιάδων κυβικών

Μια μεγάλη, τολμηρή πρωτοβουλία πήραν οι Έλληνες βουλευτές προκειμένου να προστατεύσουν το περιβάλλον από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Υπερβαίνοντας τις στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις, αποφάσισαν όλοι μαζί να αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητά τους με υβριδικές λιμουζίνες 3.500 χιλιάδων κυβικών. Οι υβριδικές λιμουζίνες θεωρούνται το απόλυτο οικολογικό μέσο και χρησιμοποιούνται ευρύτατα στο Άμστερνταμ μαζί με το ποδήλατο. Ο καθένας μπορεί να αποκτήσει εύκολα μία, με 72.000 ευρώ.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι σέβονται το περιβάλλον και είναι διατεθειμένοι να υποστούν θυσίες προκειμένου να δώσουν το καλό παράδειγμα σε ολόκληρη την κοινωνία. Αρκετοί μάλιστα προωθούν την ιδέα δημιουργίας λιμουζινόδρομων στην Αθήνα, ώστε να διευκολυνθεί η χρήση αυτού του πρωτοποριακού μέσου. Το μετρό έχει δηλώσει ότι θα επιτρέψει την είσοδο λιμουζινιστών στους συρμούς, αφού προμηθευτεί τα βαγόνια με τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Η υβριδική λιμουζίνα θεωρείται εξαιρετικό μέσο μετακίνησης και για εναλλακτικές διακοπές. Ο καθένας μπορεί να νοικιάσει μία σε προσιτή τιμή και να οργανώσει αποδράσεις στη φύση. Η οδήγησή της είναι μια εξαιρετική άσκηση για το σώμα, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον ενώ, για τα παιδιά, οι υβριδικές λιμουζίνες με βοηθητικές ρόδες είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY