Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 430

Πάπα έχουμε, υπουργό Εξωτερικών έχουμε;

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 430
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38038-85618.jpg

Ενδιαφέρον. Σύσκεψη κλειστή έγινε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και τραπεζιτών.


Παρών και εκπρόσωπος του Τζ. Σόρος, που εκτίμησε πως το ευρώ δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Δυστυχώς, δεν ξέρουμε τι απαντήσεις εισέπραξε.


Πάπα έχουμε, υπουργό Εξωτερικών έχουμε; Και μην πείτε ότι συνιστά απόδειξη ύπαρξης η συνάντηση του Δ. Αβραμόπουλου με τον πρωθυπουργό...


Εξακολουθεί ο Χρύσανθος Λαζαρίδης να είναι ο «πάπας» της οικονομίας. Ατύπως μεν, αλλά...


Η Φώφη Γεννηματά εποφθαλμιά τη θέση του Υπουργείου Υγείας, σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό.


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Τσαυτσάρης φιλοδοξεί να πολιτευτεί στο νομό Δράμας, αλλά με την «ομπρέλα» της ΝΔ. Τα ξέρει αυτά ο Ευ. Βενιζέλος, που τον πρότεινε ως υπουργό;


Μάθαμε ότι στο γραφείο του υπουργού Άμυνας έχουν συσσωρευτεί δεκάδες φάκελοι προς υπογραφή. Η στοίβα συνεχώς μεγαλώνει.


Ανάμεσα στις εκκρεμότητες και η παραχώρηση στρατοπέδων για αξιοποίηση. Μήπως θεωρείται και αυτό εκχώρηση εθνικού πλούτου;


Κουίζ. Ποιος αρχηγός εκ των δύο της συγκυβέρνησης θεωρεί ότι ο Α. Σαμαράς είναι στον κόσμο του; Ελάτε, δεν είναι δύσκολο.


ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αύξησαν το 2012 το δανεισμό τους κατά 30 εκ., προσεγγίζοντας αθροιστικά το αστρονομικό ποσό των 270 εκ. ευρώ. Ερώτηση του Θ. Σκυλακάκη στο ευρωκοινοβούλιο.


Δηλαδή η κουβέντα γίνεται στο ΚΚΕ για το αν θα επιστρέψει στις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου ή στην Οκτωβριανή επανάσταση;


Πάντως μάθαμε πως τους διαφωνούντες στο ΚΚΕ τους αποκαλούν κάποιοι «τα παιδιά του Φλωράκη»...


Ούτε το ευρώ ούτε η δραχμή είναι φετίχ, είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης. Σωστά. Υπάρχει και η μνα, που κάποτε μνημόνευσε η Αλ. Παπαρρήγα.


Γιατί ψάχνουν για Plan Β επιστροφής στη δραχμή στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ; Αφού το έχει έτοιμο ο Αλέκος (Αλαβάνος).


Πολλές –και φορτικές– συμβουλές δέχτηκε η Ζέτα Μακρή να μην πάει στην κηδεία του Θ. Νάκου, στον Βόλο. Δεν τις άκουσε και έτσι μάθαμε το βάθος μιας θλιβερής βεντέτας χωρίς όρια.


Αλήθεια, γιατί καταργήθηκαν οι ενημερώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στους δημοσιογράφους – τα περίφημα briefings του παρελθόντος; Μας το θύμισε βουλευτής της ΝΔ, που πέρασε τη βάσανο των ενοχλητικών ερωτήσεων.


Κατάργηση της εξέδρας των επισήμων στις παρελάσεις ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Και με τις παρελάσεις; 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ