Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 429

Δύσκολοι καιροί για Φαήλους...

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 429
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37524-84330.jpg

Ακήρυχτος πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με non paper για την κρίση στην Κύπρο, ανήμερα της εθνικής επετείου. Φαίνεται ότι ανεπισήμως τους λύνεται η γλώσσα.


Μαύρα σενάρια στο Μαξίμου, τις μέρες τις κρίσης. Ακόμα και αυτό της αιφνίδιας παραίτησης Σαμαρά με τη διεξαγωγή εκλογών, όσο είναι καιρός, ακούστηκε.


Ο πρωθυπουργός απορρίπτει αυτά τα σενάρια – προς το παρόν.


Θλιβερή διαπίστωση στο Μέγαρο Μαξίμου τα τελευταία 24ωρα: είμαστε απελπιστικά μόνοι στο διπλωματικό πεδίο.


Επειδή πολύς λόγος έγινε για τις συμμαχίες του Νότου, επαφές με Ισπανούς και Γάλλους κυβερνητικούς παράγοντες που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο απέβησαν άκαρπες.


Όγκος συναλλαγών Ρωσίας-Γερμανίας το 2012, περί τα 52 δισ. ευρώ. Το 40% του αερίου που καταναλώνει η Γερμανία προέρχεται από τη Ρωσία. Μιλάμε για νούμερα...


Μεγάλα διλήμματα για ορισμένους συνεργάτες και συμβούλους του πρωθυπουργού ανάμεσα στις πατριωτικές εξάρσεις και τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα.


Δύσκολοι καιροί για Φαήλους...


Βεργής και Λεβέντης έκαναν εμφάνιση σε δημοσκόπηση ως πιθανοί πρόεδροι και πήραν μερικά εκατοστά προτιμήσεων! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας...


Μαθήματα δημοκρατίας α λα Ενωμένη Ευρώπη Νο 1: Ο Μπαρόζο έλεγε στον οργισμένο Μετβέντεφ ότι ούτε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γνώριζαν την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.


Μαθήματα δημοκρατίας Νο 2. Εννιά νομοσχέδια σε μια βραδιά ψήφισε το κοινοβούλιο της Κύπρου...


Έκρηξη της Έλενας Κουντουρά για τη στέρηση του δικαιώματος του λαού να παρακολουθήσει την παρέλαση. Έκανε λόγο για «καθεστώς που φοβάται τη λαϊκή οργή». Εν, δυο, κάτω!


Ο Χρήστος Ζώης, πρόεδρος του νέου κόμματος «ΝΕΑ ΜΕΡΑ», άρχισε να συναγωνίζεται σε κορόνες τον Πάνο Καμμένο. Μήπως να τον καλέσει ο Αλέξης;


Γιώργος Βασιλείου, ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου τα είπε έξω από τα δόντια για τους πρωτεργάτες της χρεοκοπίας της Λαϊκής.


Βρήκε χρόνο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, παρά τον κόκκινο συναγερμό στην κυβέρνηση, να πεταχτεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λαμία, για την παρέλαση.


Έτοιμος να θέσει εκ νέου στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα παραμονής ή όχι στο ευρώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τα όργανα (ξαν)άρχισαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ