- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολάκης για «φακελάκια»: «Τα παίρνει» το 80% των γιατρών
Μόνο το 20% τιμά στο ακέραιο το λειτούργημα σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας
«Δεχτήκαμε βαριά πολιτική ήττα το καλοκαίρι του 2015, όμως, παρ' όλα αυτά, δεν το βάλαμε κάτω», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνι» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε: «κοιτάξαμε τους πολίτες της χώρας στα μάτια και τους ζητήσαμε να διαλέξουν εκ νέου ποιος θα αναλάβει τα ηνία οδηγώντας τη χώρα έξω από την κρίση με σαφή ταξικό προσανατολισμό υπέρ των πιο αδύναμων κοινωνικά ομάδων, υλοποιώντας ένα πολιτικό σχέδιο δίκαιης κατανομής των βαρών, ανακουφίζοντας τα χαμηλόμισθα λαϊκά στρώματα, τα οποία σήκωσαν στους ώμους τους το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης τα προηγούμενα χρόνια».
Ο κ. Πολάκης δήλωσε αισιόδοξος ότι στις εκλογές του 2019 οι πολίτες θα εμπιστευθούν εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και σημειώνει ότι η «3η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει η κυβέρνηση».
Σε ερώτηση για τον αν υπάρχουν στο δικαστικό χώρο θύλακες που εμποδίζουν την απονομή Δικαιοσύνης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «υπάρχουν δικαστές οι οποίοι ξεπερνώντας τα όρια που καθορίζονται από τις αρμοδιότητες της δικαστικής εξουσίας, ευρισκόμενοι σε διαταγμένη υπηρεσία, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να προστατέψουν το σύστημα διαπλοκής και να εμποδίσουν ή να αλλοιώσουν την εφαρμογή του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης».
Τέλος, για «φακελάκια» στο χώρο της υγείας με αφορμή και την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «το 20% των ιατρών τιμά στο ακέραιο το λειτούργημα. Το 60% θα πάρει χρήματα αν τους τα δώσεις και το 20% δεν θα αγγίξουν τον ασθενή αν δεν πάρουν χρήματα». Και διευκρίνισε ότι «για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή θεσπίσαμε τη λίστα χειρουργείου, η οποία λειτουργεί σε όλο και περισσότερα νοσοκομεία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου για την πορεία της ανάπλασης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.