- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
La Repubblica: Ο Τσίπρας θα δώσει 1 δισ. ευρώ τα Χριστούγεννα στους πιο φτωχούς
«Ο Τσίπρας θεωρεί πως ο άνεμος αρχίζει να πνέει ευνοϊκά»
«Τσίπρας: ένα δισεκατομμύριο ευρώ τα Χριστούγεννα για τους πιο φτωχούς πολίτες», τιτλοφορεί άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, έπειτα από δυο χρόνια αναγκαστικής λιτότητας που του επέβαλε η τρόικα, ετοιμάζεται να αναδιανείμει στα πιο φτωχά νοικοκυριά ένα μικρό θησαυρό (γύρω στο ένα δις. ευρώ), ποσό το οποίο προέκυψε χάρη σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο από τις προβλέψεις», σημειώνει η εφημερίδα της Ρώμης. Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τα επιπλέον έσοδα για στήριξη των κοινωνικών ομάδων που υπέφεραν περισσότερο κατά την κρίση.
Σύμφωνα με την «La Repubblica», η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού έχει δυο στόχους: να ενώσει το κόμμα, βάσει ενός παράλληλου προγράμματος κοινωνικής αρωγής, και να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις.
«Ο Τσίπρας θεωρεί πως ο άνεμος αρχίζει να πνέει ευνοϊκά», αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι και προσθέτει ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, και, στην συνέχεια, στην ελάφρυνση του χρέους και στην άρση των ελέγχων τραπεζικών κεφαλαίων.
«Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά», καταλήγει η ιταλική εφημερίδα η οποία αναφέρει ότι φέτος, το ελληνικό ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί κατά 2% και πως η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, στα γκάλοπ, από τον Ιούλιο, μειώθηκε κατά πέντε μονάδες. «Με την μαγιά των κοινωνικών μέτρων, μέχρι το φθινόπωρο του 2019, η διαφορά αυτή μπορεί να συνεχίσει να μειώνεται, δίνοντας καθοριστική ώθηση στην Αριστερά πριν από τις εκλογές», προσθέτει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Γιατί ελήφθη η απόφαση
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.