Πολιτικη & Οικονομια

Αποσύρεται ο Ο. Κωνσταντινόπουλος από την μάχη για την ηγεσία της κεντροαριστεράς

Ποιοι είναι οι λόγοι, ποιον θα στηρίξει. Σε δύο εβδομάδες θα ανακοινώσει επίσημα τις προθέσεις του.

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376874-777936.jpg
EUROKINISSI

Αίσθηση προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η απουσία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από το πρώτο debate για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της κεντροαριστεράς. Όπως ενημέρωσε ο παρουσιαστής του Action 24, Γιώργος Κουβαράς, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με διάγνωση ρήξης μηνίσκου και χόνδρινης βλάβης γόνατος και ήταν αδύνατον να παρευρεθεί στην εκπομπή

Σήμερα το μεσημέρι όμως ο Ο. Κωνσταντινόπουλος ανακοίνωσε επίσημα ότι «κατά τη νοσηλεία μου στην κλινική μου επισημάνθηκε ότι θα ήταν αναγκαίος ένας μήνας αποθεραπείας. Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, κατά την διάρκεια της επανεξέτασής μου, κατέστη σαφές ότι λόγω της βλάβης που έχω υποστεί στον χόνδρο, θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για την αποθεραπεία και την πλήρη αποκατάσταση του χόνδρου, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στο μέλλον. Είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω τις ιατρικές συμβουλές. Η αναγκαστική για μένα αυτή επιλογή δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω την προεκλογική μου προσπάθεια και εκστρατεία»

Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις του δεν θέλει ακόμα να τοποθετηθεί, ωστόσο παραμένει σταθερός στις θέσεις που εξέφρασε το προηγούμενο διάστημα για τους μη κοινοβουλευτικούς υποψήφιους (Γ. Καμίνη, Ν. Ανδρουλάκη, Γ. Ραγκούση).

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του που είχε δώσει στον ΣΚΑΙ πριν δύο εβδομάδες είχε πει χαρακτηριστικά «ο νέος επικεφαλής, πρέπει από την επόμενη κιόλας ημέρα να εκπροσωπεί τις Κ.Ο. εντός Βουλής, παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά από τον κ.Τσίπρα και τον κ.Μητσοτάκη».

Την ίδια στιγμή ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε διαφωνήσει με τη στάση του Ποταμιού στη Βουλή, το οποίο ακολούθησε διαφορετικό δρόμο από αυτόν της Δημοκρατική Συμπαράταξης (σ.σ. να μην ψηφίζει διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, αν δεν έχει εξασφαλισμένη την συμφωνία και των δύο κυβερνητικών εταίρων).

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες δύο εβδομάδες ο Ο. Κωνσταντινόπουλος θα ασχοληθεί με το πρόβλημα της υγείας του και αμέσως μετά θα ανακοινώσει ποιον υποψήφιο θα στηρίξει για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ