- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι λέει ο Βερναρδάκης για τις fake δημοσκοπήσεις
Συνεργάτης του πολιτικού του γραφείου πίσω από τα γκάλοπ που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις
Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης υποχρεώθηκε να παραδεχθεί ότι βρίσκεται στενός συνεργάτης του πολιτικού του γραφείου πίσω από την δημοσκόπηση της εταιρείας Common View, που διενήργησε την αμφιλεγόμενη έρευνα της περασμένης εβδομάδας, η οποία κατέγραψε το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Βερναρδάκης δήλωσε σε συνέντευξή του (Parapolitika FM) πως η CommonView είναι ένα «εργαστήριο κοινωνικών ερευνών» χωρίς εμπορική δραστηριότητα, η οποία έχει φτιαχτεί από φοιτητές του, όπως και άλλες παρόμοιες ομάδες που έχουν φτιαχτεί σε πανεπιστήμια και ινστιτούτα σε όλη την Ελλάδα και πειραματίζονται με διαφορετικές μεθόδους συλλογής δεδομένων και ανάλυσης. Επεσήμανε πως δεν τους έχει αναθέσει ποτέ κάποια έρευνα, ωστόσο χρησιμοποιεί συχνά το προϊόν της εργασίας τους, της ανάλυσης δεδομένων δηλαδή.
Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή συνεργάτη του, ο κ. Βερναρδάκης απάντησε πως ο ίδιος προέτρεψε τον αποσπασμένο στο υπουργείο συνεργάτη του, Στέλιο Τσιαφούλη, να βοηθήσει τους πρώην φοιτητές του, καθώς αυτοί δεν είχαν καμία εμπειρία στα πληροφοριακά συστήματα. Για τον κ. Τσιαφούλη είπε πως είναι «τεχνοκράτης, πληροφορικάριος» και «δημόσιος υπάλληλος καριέρας», τον οποίο απέσπασε στο υπουργείο γιατί είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και τον χρησιμοποίησε και στην κατασκευή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Επεσήμανε επίσης ότι το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου δεν είναι πρωτογενές ρεπορτάζ αλλά ανακάλυψη της «Ομάδας Αλήθεια» την οποία χαρακτήρισε «Σέρλοκ Χόλμς» που «δεν ξέρω τι είναι και πως λειτουργεί, υπάρχει ένα μη ορατό κέντρο που γράφει οτιδήποτε, παίρνει τα τουίτ μου και κάνει πολιτική ανάλυση». Απαντώντας στο γιατί δεν προχώρησε σε διευκρινίσεις νωρίτερα είπε πως «δεν θα απαντάω στην "Ομάδα Αλήθεια", απαντάω σε εσάς τώρα για το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου, τονίζω όμως οτι είναι αναπαραγωγή μιας ομάδας».
Ο κ. Βερναρδάκης αποδίδει το δημοσίευμα στο ότι «υπάρχει ένα αφήγημα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά με 20 μονάδες κι όποιος χαλάει το αφήγημα είναι σαν να πατάει πάνω σε μια επικοινωνιακή ορχήστρα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.