Πολιτικη & Οικονομια

My Big Fat Gay Party

Στο πάρτι του Big μουσική θα παίξει ο Dionisis K, ενώ θα έχει δώρο έκπληξη για δύο τυχερούς

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 254
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37261-83900.jpg

Στις 30 Απριλίου το Big γιορτάζει τα γενέθλιά του μ’ ένα big fat gay party.

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας δεν είναι μόνο η παρέλαση στις 13 Ιουνίου – και σίγουρα δεν είναι μόνο τα φτερά και οι εξωφρενιές που πλασάρουν σχεδόν απαρέγκλιτα τα μέινστριμ έντυπα. Τα κορίτσια και τα αγόρια που το οργανώνουν προσπαθούν όλη τη χρονιά να πλαισιώσουν το Athens Pride με άλλες εκδηλώσεις, που δείχνουν πόσο διαφορετικοί και πόσο όμοιοι είμαστε εμείς οι γκέι γυναίκες και άντρες.

Μια τέτοια ενδιαφέρουσα προφεστιβαλική εκδήλωση ονομάζεται «Κινηματογράφος και LGBT ταυτότητα» και γίνεται το Σάββατο 25 Απριλίου από το Athens Pride σε συνεργασία με την LGBTQ ομάδα προβολών του Nosotros (Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια). Θα προβληθούν σπάνια προβεβλημένες ελληνικές ΛΟΑΤ ταινίες και θα συζητηθεί πώς συμβάλλει ο κινηματογράφος στη συνειδητοποίηση της ΛΟΑΤ ταυτότητας. Προσκεκλημένοι είναι σημαντικοί  Έλληνες γκέι σκηνοθέτες και άνθρωποι που προωθούν την ανάπτυξη του ΛΟΑΤ κινηματογράφου, όπως οι Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Χρήστος Δήμας, Πάνος Κούτρας, Τάκης Σπετσιώτης, Άγγελος Φραντζής, Μαρία Cyber και Γιώργος Τσιτιρίδης. Συντονίζει ο Γιώργος Κωστόπουλος από την επιτροπή του Athens Pride και υπεύθυνος είναι ο Ανδρέας Ιωαννίδης. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Τον Μάιο ακολουθεί μια ακόμη εξαιρετική προφεστιβαλική επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Σεξουαλικότητες και φύλα: λεσβιακές, γκέι, αμφί, τρανς και queer κοινότητες στην Ελλάδα».

My big fat gay party

Πέντε χρόνια παρουσίας στον γκέι χώρο κλείνει το Big, το μπαράκι με την bear νοοτροπία, το οποίο συσπειρώνει τους αρκούδους και τους chasers τους, δηλαδή όσους δεν είναι bear οι ίδιοι αλλά κυνηγούν αρκούδους επειδή τους αρέσει το λουκ. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού η bear σκηνή είναι φοβερά  αναπτυγμένη και είναι άξιο απορίας ότι στην Ελλάδα, όπου λόγω σωματότυπου, εθνικής τάσης προς την παχυσαρκία και μεγαλύτερης τριχοφυΐας, δεν υπάρχουν περισσότερα. Κανονικά θα έπρεπε τα bear bar να είναι περισσότερα απ’ τα Hondos Centre.

Στις 30 Απριλίου το Big γιορτάζει τα γενέθλιά του μ’ ένα big fat gay party, όπως αυτό μόνο ξέρει. Προσωπικά ποτέ δεν ήμουν πολύ των μπαρ, γκέι ή στρέιτ, αλλά το Big έχει μια χαλαρότητα και φιλική ατμόσφαιρα που κερδίζει και τους πιο σκληροπυρηνικούς. Άσε που ο γκόμενός μου δεν χρειάζεται να ρουφάει την κοιλιά του όποτε μπαίνει μέσα. Στο πάρτι του Big μουσική θα παίξει ο Dionisis K, ενώ θα έχει δώρο έκπληξη για δύο τυχερούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ