- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι υποψήφιοι για την ηγεσία των ανώτατων Δικαστηρίων
Μέχρι Πέμπτη οι ακροάσεις στη Βουλή
Αρχίζουν στη Βουλή σήμερα Τρίτη και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη οι ακροάσεις των δικαστών που είναι υποψήφιοι για τη ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων. Τις τελικές επιλογές θα κάνει, κατά το Σύνταγμα, η κυβέρνηση και θ΄ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής.
Λεπτομερέστερα, θα γίνουν ακροάσεις δικαστών για την ηγεσία του Αρείου Πάγου (Πρόεδοος, πέντε αντιπρόεδροι, του Συμβουλίου της Επικρατείας (δυο αντιπρόεδροι) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου (γενικός επίτροπος, οιονεί πρόεδρος).
Μέχρι στγιμής, έχουν κληθεί σε ακρόαση οι αρεοπαγίτισσες οι κ. Ειρήνη Κιουρκτσόγλου – Πετρουλάκη, Μαρία Γαλάνη – Λεοναρδοπούλου, και οι αρεοπαγίτες κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Κράνης, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Βασίλης Πέππας, ενώ αναμένεται να κληθούν κι άλλοι.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρνουν επικρατέστερους για την προεδρία του Αρείου Πάγου κάποιον από τους Κιουρκτσόγλου – Πετρουλάκη, Πέππα και Γιαννακόπουλο. Υπενθμίζεται ότι η θέση είναι από μήνες κενή, αφότου η κ. Βασιλική Θάνου υποχρεώθηκε τελικά ν΄αποχωρήσει λόγω ορίου ηλικίας (67ο έτος), αλλά προσλήφτηκε αμέσως σαν επικεφαλής στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.
(Στη φωτογραφία ο κ. Κοντονής και η κ. Θάνου).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Επιβεβαιώνεται η μετεγκατάσταση της ελληνικής πρεσβείας από την Τεχεράνη στο Μπακού
Ο πρώην υπουργός απάντησε για τις αντιδράσεις σχετικά με τη λίστα διεύρυνσης
Σε τοποθέτηση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας» δηλώνει η Σοφία Ζαχαράκη
Αντιδράσεις για την πυρηνική ενέργεια που δεν είναι ελληνικό προνόμιο
«Παρουσιάζουμε έναν σχεδιασμό, μια εναλλακτική στρατηγική για τη δίκαιη μετάβαση»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.