Πολιτικη & Οικονομια

Βουλή - Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Παιδεία

Τσίπρας: «Τα νεύρα δεν σας κάνουν καλό» – Μητσοτάκης: «Χρειάζεστε διακοπές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
366265-757530.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μετωπική σύγκρουση στη βουλή μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη   συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντάλλαξαν πυρά, ενώ στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη μπήκε και ο πρόεδρος της Βουλής, όχι για τε θέματα της Παιδείας, αλλά για την παρέμβασή του σχετικά με τον Ρουβίκωνα.

Ως προς τα θέματα της Παιδείας, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα καταργήσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης , ενώ κλείνοντας επανέλαβε πως θα γίνει εξεταστική για τα όσα έχει αποκαλύψει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Τα τρία χαμένα χρόνια δεν αντισταθμίζονται από μια ακριβή έξοδο στις αγορές. Όλα αυτά θα συζητηθούν στην Εξεταστική Επιτροπή», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολλά νεύρα. Χαρακτηριστικά, του είπε ο πρωθυπουργός: «Έχετε πολλά νεύρα. Δεν είναι καλό να έχετε τόσα νεύρα. Από τη στιγμή που έκλεισε η αξιολόγηση ζητάτε συνεχώς εξεταστικές επιτροπές».

Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Εχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, χρειάζεστε διακοπές». Κάλεσε, δε, τον πρωθυπουργό να πάει να μιλήσει στους αγρότες, είτε καθισμένος σε σανό, είτε ανεβασμένος στα τρακτέρ.

Μάλιστα, όταν επικράτησε ένταση στην αίθουσα ανάμεσα σε βουλευτές -ο Γρηγόρης Ψαριανός είπε προς τον πρόεδρο της Βουλής «μαζέψτε τους»- ο κ. Μητσοτάκης είπε «εδώ δεν μάζεψε τον Ρουβίκωνα, θα μαζέψει τους βουλευτές;», για να απαντήσει ο κ. Βούτσης «δεν μαζεύω κανέναν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ