Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα κυβερνάται από κατσαπλιάδες»

«Δανειζόμαστε με πάνω από 4% και πανηγυρίζουμε κιόλας», το σχόλιό του για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
365257-755170.jpg
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

«Μια διαφορά μας με τις χώρες που κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια είναι το γεγονός πως επιλέγουμε λάθος ηγέτες. Επιλέγουμε κατσαπλιάδες των ιδεών, ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την παραγωγή, με τη δουλειά, που δεν έχουν σχέδιο και δεν έχουν μελετήσει τις λύσεις και το αποτέλεσμα είναι να το πληρώνουμε αυτό πάρα πολύ ακριβά -κάποιες δεκάδες δις» υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Alpha 98,9» ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχολιάζοντας την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε: «Η χώρα αναμετριέται συνέχεια με το κακό της παρελθόν και το αντιγράφει. Κάποιοι λένε "Μπράβο που αποφάσισε η κυβέρνηση και βγήκε στις αγορές". Μπράβο, γιατί; Χώρες με αντίστοιχα προβλήματα, όπως η Πορτογαλία και η Κύπρος, δανείστηκαν με πολύ χαμηλότερα επιτόκια, όταν βγήκαν στις αγορές με το πενταετές τους ομόλογο. Η Πορτογαλία δανείστηκε με 1,2 και η Κύπρος δανείστηκε με 1,7. Εμείς λοιπόν θα πανηγυρίσουμε στο τέλος της ημέρας που θα δανειστούμε στην καλύτερη περίπτωση με 4,7%; Αντιλαμβάνεστε τι χαμένα λεφτά είναι αυτά για τα παιδιά μας;».

Αναφερόμενος στη συνέντευξη τού κ. Τσίπρα στη Guardian, επεσήμανε ότι είναι πολύ προσβλητικό να παραδέχεται κάποιος που διεκδίκησε και κέρδισε την πρωθυπουργία της χώρας ότι αγνοούσε στοιχειώδη πράγματα. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λένε, δηλαδή, ότι πήραν το αεροπλάνο, ενώ δεν ήξεραν να το οδηγούν, το έριξαν και χάθηκαν ζωές, αλλά τι να κάνουμε, κάναμε λάθος».

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε, επίσης, ότι προφανώς δεν αρκεί να ζητήσει ο κ. Τσίπρας συγγνώμη για τα λάθη του παρελθόντος, αλλά πρέπει να αποδείξει έμπρακτα στον ελληνικό λαό πως είναι αποφασισμένος να αλλάξει πορεία, «πράγμα που δεν φαίνεται να γίνεται».

Ως προς την επέμβαση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Δικαιοσύνη ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια ελέγχου των δικαστικών. «Είναι ένα παλιό αμάρτημα της ελληνικής πολιτικής σκηνής». Σημείωσε, πάντως, ότι «τόσο το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου σε αυτό το σημείο ήταν τολμηρός, όσο και του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, μπορεί να γίνουν η αφορμή για να αλλάξουμε ρότα γιατί ο δρόμος που έχουμε πάρει είναι επικίνδυνος. Δεν υπάρχει δημοκρατική χώρα με καθυποταγμένη τη δικαιοσύνη, εκτός και αν θέλουν να μας κάνουν Τουρκία ή Πολωνία ή Βενεζουέλα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ