- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λεφτά υπάρχουν για μισθούς (όχι όμως για επιδόματα)
Οι δανειστές ζητούν περικοπές μισθολογίου και προσλήψεις με φειδώ - Η κυβέρνηση, το βιολί της…
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την πορεία των εσόδων και των δαπανών του Δημοσίου το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Η κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει τις συνολικές δαπάνες από 19,920 δις ευρώ σε 18,984 δις ευρώ, αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα από τα 18,069 δις ευρώ στα 18,131 δις ευρώ. «Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και βγάζουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα» θα πει το Μαξίμου.
Ωστόσο, μια προσεκτικότερη ματιά στα δεδομένα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς Γενικής Κυβέρνησης, αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος το εξής απλό.
Οι δαπάνες για αμοιβές εξαρτημένης εργασίας αυξήθηκαν από 5,189 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε 5,212 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017. Την ίδια στιγμή οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές μειώθηκαν από 9,513 δισ. ευρώ σε 9,031 δισ. ευρώ εφέτος. Χαρακτηριστική περίπτωση της «δημιουργικής» λογιστικής: Κόβω από τον ένα τομέα και δίνω στον άλλο. Μόνο που ο άλλος αφορά «τα δικά μας παιδιά», τους εν δυνάμει ψηφοφόρους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Τι κι αν το «ψαλίδι» αφορά οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες; Το Δημόσιο να ‘ναι καλά, για να ‘μαστε και εμείς καλά.
«Λεπτομέρειες», θα πει κάποιος στην «τιτάνια» προσπάθεια διάσωσης της χώρας από τα μνημόνια. Το πρωτογενές ισοζύγιο, πάντως, της γενικής κυβέρνησης εμφάνισε πλεόνασμα 529 εκατ. ευρώ.
Συμπέρασμα: Όλα βαίνουν καλώς (για εμάς. Για τους άλλους… έχει ο μεγαλοδύναμος).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τις δηλώσεις του στελέχους Γιώργου Παππά
Η νέα πτέρυγα έχει και σημαντικό ερευνητικό ρόλο
Διευκρινίσεις με αφορμή το περιεχόμενο των βιβλίων νέου Μητρώου
Από το «Χρονοκαταφύγιο» του Γκοσποντίνοφ στη ρητορική Τσίπρα και Σαμαρά
Οι τρεις βασικοί πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας
«Στις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας από όλη την Ελλάδα αξίζει το καλύτερο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Ένα πρωτοποριακό έργο το οποίο ανοίγει τον δήμο και την κοινωνία στην καθημερινότητα όλων των οικογενειών», τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Οι Κινητές Ομάδες Υγείας, θα βρίσκονται στην ιχθυόσκαλα κάθε μήνα
Οι τελευταίες πληροφορίες για το πακέτο
Μερικά παραδείγματα ενδεικτικά της αρπακόλλας που σε τίποτα δεν διαφέρει από την αρπακόλλα του 2011, του 2012, του 2013, του 2014, του 2015, του 2016, του 2017
Τι ισχύει για τα κριτήρια
«Άλλα είπε στην ομιλία του, άλλα λέει το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ.», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον εκτελεστικό αντιδήμαρχο του δήμου Πεκίνου, Xia Linmao
Ο δήμαρχος παρουσίασε το όραμα για την οικονομική ανασύνταξη της πόλης στο Metropolitan Summit
Mήνυμα εκλογικής αντεπίθεσης από την Κρήτη
Από στρατηγός, τέταρτη πολιτική δύναμη της Ιταλίας
H δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση του Αντόνιο Κόστα
Ιδιαίτερη αναφορά στο ενδεχόμενο επαναφοράς 13ου μισθού στο Δημόσιο
«Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, σε μια Ελλάδα που μόλις έβγαινε από τη δικτατορία, ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ με τέσσερις μεγάλες αρχές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.