Πολιτικη & Οικονομια

Πυρά ΝΔ κατά Γαβρόγλου: Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει ό,τι θέλει στα ΑΕΙ

Αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για την περιφρούρηση των ανωτάτων ιδρυμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359897-745650.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επικρίνοντας τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αναφορικά με το ότι η εκπαιδευτική κοινότητα είναι αυτή που είναι υπεύθυνη να περιφρουρεί τους χώρους των ΑΕΙ, η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, πως «στο πανεπιστήμιο δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να λογοδοτεί».

Ειδικότερα, η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την απάντηση του υπουργού Παιδείας στην επιστολή 471 φοιτητών του ΑΠΘ που ζητούν μέτρα για να περιοριστούν οι έκνομες δραστηριότητες, επισημαίνει πως «τα νέα παιδιά, οι αυριανοί επιστήμονες της χώρας, αποφάσισαν με θάρρος να ζητήσουν να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση παραβατικών φαινομένων, τα οποία έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας».

Σε αυτά τα νέα παιδιά, σημειώνει η κ. Κεραμέως, ο αρμόδιος υπουργός για την Παιδεία απαντά πως ο ίδιος, καθώς και το σύνολο της κυβέρνησης στη χώρα μας, δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που παρουσιάζουν τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.. 

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας καταλήγει στην ανακοίνωσή της πως «πρέπει, επιτέλους, να γίνει συνείδηση σε όλους ότι στο πανεπιστήμιο -ως χώρο ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών- δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να λογοδοτεί. Ας αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις ευθύνες τους. Πρωτίστως, όμως, η κυβέρνηση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ