- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποτάμι: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει δημόσιους υπάλληλους - όμηρούς του
Ανακοίνωση μετά την έκθεση του ΑΣΕΠ
Ανακοίνωση εξέδωσε το Ποτάμι με αφορμή την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει δημοσίους υπαλλήλους - όμηρους του κόμματός του κι όχι επαγγελματίες της διοίκησης που θα οργανώσουν ένα σύγχρονο κράτος, ακόμα κι αν χρειαστεί να συγκρουστούν με τις πελατειακές λογικές της μεταπολίτευσης».
Η ανακοίνωση του κόμματος:
Το Ποτάμι, ήδη από τον Σεπτέμβριο 2016, είχε εντοπίσει και αναδείξει ότι οι σχετικοί δείκτες της στατιστικής αρχής έδειχναν μια κατακόρυφη αύξηση προσλήψεων: 27.700 μέσα σ’ έναν χρόνο. Η απάντηση της κυβέρνησης στις καταγγελίες του Ποταμιού ήταν ότι «αυτοί δεν είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά συμβασιούχοι, οχταμηνίτες κι εννιαμηνίτες».
Τις καταγγελίες του Ποταμιού επιβεβαιώνει η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2016: Οι προσλήψεις συμβασιούχων παρουσίασαν μεγάλη αύξηση ενώ οι μόνιμοι υπάλληλοι μειώθηκαν. Οι κυβερνώντες προτιμούν να προλαμβάνουν συμβασιούχους για δύο λόγους: Εκμεταλλεύονται την ανάγκη για εργασία των ανθρώπων και δημιουργούν έναν κομματικό στρατό, και οι προσλήψεις συμβασιούχων γίνονται με πιο χαλαρές διαδικασίες απ’ ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αποτέλεσμα να μπορεί ευκολότερα να τις επηρεάσει το μακρύ κομματικό χέρι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το Ποτάμι πιστεύει ότι χωρίς μια επαγγελματική και καλά οργανωμένη δημόσια διοίκηση δεν θα καταφέρουμε να βγούμε από τον κρίση. Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσουμε τον επαγγελματισμό στο δημόσιο, και να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες που είναι υποστελεχωμένες, με επαγγελματίες. Γι’ αυτό πρέπει κάθε πρόσληψη να γίνεται με ανοιχτές διαδικασίες και με σαφή περιγραφή της θέσης εργασίας.
Πρέπει, επίσης, να δοθεί τέλος στο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων συμπολιτών μας συμβασιούχων, στους οποίους υπόσχονται και ξε-υπόσχονται, κατά το δοκούν, μονιμοποίηση, οι κυβερνώντες. Να ξεκαθαρίσει τώρα το τοπίο και να γίνει γνωστό ποιες από αυτές τις θέσεις καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ διάγει τον τρίτο χρόνο στην κυβέρνηση κι ακόμα δεν ξέρει ποιες είναι αυτές οι θέσεις. Ή μάλλον δεν θέλει να πει, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί την εργασιακή αβεβαιότητα για να εκβιάζει αυτούς τους ανθρώπους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.