- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωράκης: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να μπαίνουν στο ζύγι πολιτικών σκοπιμοτήτων»
Η περίπτωση της επαναπροώθησης στην Τουρκία του Murat Çapan - Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από τον επικεφαλής του Ποταμιού
Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις επαναπροωθήσεις τούρκων πολιτών ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για να καταθέσουμε πλήρη φάκελο σχετικά με την επαναπροώθηση Τούρκων που αναζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας pic.twitter.com/VQIeaumU7S
— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) June 8, 2017
O ίδιος, με σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook, αναφέρθηκε και σε μία συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή της επαναπροώθησης του Murat Çapan στην Τουρκία.
Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού: «Είναι δημοσιογράφος. Αρχισυντάκτης ενός περιοδικού που κάποια στιγμή, στην πρώτη του σελίδα, τόλμησε να κάνει πλάκα με τον ηγέτη της χώρας του. Αποτέλεσμα; Καταδικάστηκε ερήμην σε 22 χρόνια φυλακή για την προσβολή προφανώς του… πολυχρονεμένου ηγέτη. Όμως πριν κλειστεί στις φυλακές κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό και να βρεθεί σε μια δημοκρατική χώρα. Ήθελε βέβαια να ζητήσει πολιτικό άσυλο γιατί ούτε εγκληματίας ήταν, ούτε φοροφυγάς. Πήγε, λοιπόν, στις αρχές αλλά αυτές αντί να τον αφήσουν να καταθέσει την αίτηση ασύλου τον γύρισαν με το ζόρι στη χώρα του. Εκεί βέβαια τον περίμεναν αστυνομικοί οι οποίοι και τον οδήγησαν στη φυλακή».
Ο κ. Θεοδωράκης προσθέτει χαρακτηριστικά: «Όχι, δεν είναι σενάριο ταινίας, ούτε γεγονότα μιας τριτοκοσμικής γειτονιάς. Είναι η περιπέτεια του Murat Çapan που σύμφωνα με την καταγγελία της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ενώ κατάφερε να περάσει με φουσκωτή βάρκα από τον Έβρο - μαζί με άλλους πολίτες που διώκονται στην Τουρκία - και παρακάλεσε την ελληνική αστυνομία να του επιτρέψουν να καταθέσει αίτημα για άσυλο, εκείνοι τον γύρισαν στο στόμα του λύκου.
Στην ανάρτησή του ο ίδιος καταλήγει, υπογραμμίζοντας: «Για τον Murat, λοιπόν - και για άλλες τέτοιες υποθέσεις που καταγγέλλονται - πήγαμε σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η βίαιη, παράνομη επαναπροώθηση Τούρκων αντικαθεστωτικών είναι ντροπή για τη χώρα μας. Όσους παραδίδουμε θα σαπίσουν στις φυλακές χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα μίας δίκαιης δίκης. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε.
Α, και κάτι ακόμη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να μπαίνουν στο ζύγι πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων. Δεν υπάρχουν δικαιώματα με αστερίσκους. Περιμένουμε λοιπόν την έρευνα της εισαγγελίας και τις απαντήσεις της κυβέρνησης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Ξεκινά η διαδικασία - Σχέδιο για σύγχρονο κόμβο logistics, ναυπηγικής και ενέργειας
Εντός Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ - Κάλυψη δαπανών έως 95%
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis σχολιάζει τη διαμάχη - Προειδοποιεί για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
«Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη του στην πατρίδα»
Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.