- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελλάδα: 40.120 ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πλήρωσαν τέλη τα τελευταία 4 χρόνια
Σχεδόν 90.000 οχήματα - πάνω από 8 εκ. ευρώ δεν έχουν πληρωθεί
Στο «δίχτυ» των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πιάστηκαν 40.120 φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ οχήματά τους για τα έτη από το 2013 ως και το 2017. Πρόκειται για 89.225 οχήματα που έχουν ταξινομηθεί από το 2010 ως το 2016 και μπήκαν στο στόχαστρο των διασταυρώσεων της ΑΑΔΕ η οποία τώρα προγραμματίζει να επεκτείνει τους ηλεκτρονικούς ελέγχους και για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν τα παλαιότερα έτη.
Αναλυτικότερα όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Α.Α.Δ.Ε. σε έλεγχο των οχημάτων, που έχουν ταξινομηθεί από το 2010 έως και το 2016, εντοπίστηκαν οφειλέτες, που δεν έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας για τις χρονιές από το 2013 έως το 2017. Βεβαιώθηκαν 89.225 οχήματα, που ανήκουν σε 40.120 ΑΦΜ. Τα συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας, που δεν έχει καταβληθεί, είναι 8.168.213 ευρώ. Τα πρόστιμα που αναλογούν στους παραβάτες είναι 7.295.451 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, οι οφειλέτες καλούνται να καταβάλουν 15.463.664 ευρώ.
Ήδη, οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω της εφαρμογής «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του TAXISnet, ενώ θα λάβουν και e-mail για τα ποσά, που πρέπει να πληρώσουν. Σημειώνεται ότι οι ως άνω βεβαιώσεις τελών κυκλοφορίας αφορούν σε οφειλέτες, που ακόμα και σήμερα εμφανίζονται στο TAXISnet ως κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε επόμενο στάδιο, οπότε και θα γίνουν αντίστοιχες διασταυρώσεις για οχήματα, που έχουν ταξινομηθεί πριν το 2010, για οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας πριν το 2013 και για οφειλέτες, που σήμερα δεν εμφανίζονται ως κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή κριτική για τη στάση του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περίοδο 2019-2023
Δύο νέες εγκύκλιοι για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη
Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου
H δέσμευση της εταιρίας για την επόμενη ημέρα
Ο πρωθυπουργός μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία από την πρόσφατη νοσηλεία της συζύγου του στον «Ευαγγελισμό»
Τι αναφέρει το policy paper του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Η είσοδος δύο νέων κομμάτων αλλάζει τις ισορροπίες στην αντιπολίτευση και πιέζει το ΠΑΣΟΚ
Περιοδεία στο νησί της Κρήτης πραγματοποιεί η υπουργός Πολιτισμού
Το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο αυτής της νέας πολιτικής επανεμφάνισης δεν είναι τελικά όσα λέγονται, αλλά όσα αποφεύγονται επιμελώς
Συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με την Φιλανδή ομόλογό του
Ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς εκτίμησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα επιχειρήσει αρχικά να χτίσει πάνω στην Αριστερά
Στο «Attica Green Expo 2026» η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πείσει πως ως άλλος Σαούλ είδε το φως οδηγημένος από την ίδια την κοινωνία
Τι είδαμε στην ιδρυτική εκδήλωση με φόντο την Ακρόπολη: Το ακροατήριο κι ένα ακρωνύμιο που έπιασε τους περισσότερους απροετοίμαστους
Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το νέο κόμμα
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν εντός της ημέρας
Σε απόγνωση οι οδηγοί, συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά τα καύσιμα
Όσα είπε το στέλεχος του νέου κόμματος για τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου
Η σημαντική διευκρίνιση για το έκτακτο επίδομα παιδιού
Χθες το βράδυ επιβεβαιώθηκε ότι όχι μόνο είναι ίδιος, αλλά πια δεν προσπαθεί να το κρύψει.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.